Kotivinkki

Raikas ja ruokaisa avokadosalaatti

3.85
0

Avokado on kevättalven piristys. Ruokaisa hedelmä on täynnä hyviä rasvahappoja ja raikasta makua. Tee ihana avokadosalaatti tai sujauta vihreä herkku viipaleina sämpylän sisään.
Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Avokadot päätyvät kauppojenkin tiskille usein vielä raakoina ja kovina. Avokado kuitenkin kypsyy nopeasti, parin päivän kuluessa. Kypsymistä voi nopeuttaa sulkemalla se samaan pussiin banaanin tai omenan kanssa. Kypsän avokadon tunnistaa painamalla sitä hellästi kannan vierestä. Jo kuori joustaa mukavasti, on hedelmä pehmeä, maukas ja kypsä.

Halkaise hedelmä kiven ympäriltä. Kierrä ja irrota puolikkaat toisistaan. Poista kivi napauttamalla kokkiveitsen terän keskikohta kiinni kiveen. Kierrä veistä hieman lappeellaan niin kivi napsahtaa irti. Koverra hedelmäliha kuorestaan ruokalusikalla.

Lohi-avokadosalaatti

Runsaasti hyviä rasvahappoja sisältävässä lohessa on samaa silkkistä suutuntumaa kuin avokadossa. Avokadosalaatti lohen kera on sydänystävän paras valinta. Myös nivelet, verisuonet ja aivot kiittävät.

Lohi-mozzarella-avokadosalaatti

Avokadosalaatti, lohen kanssa on herkullista. Mozzarellaa lisäämällä hentojen makujen sinfonia on taivaallinen. Kruunaa ruoka pähkinäöljyllä.

Mozzarella-avokado-versosalaatti

Avokadosalaatti mozzarellaalla tursuaa vihreää voimaa, kun siihen lisätään vielä ituja.

Japanilainen tonnikala-avokadosalaatti

Merenelävät sopivat avokadon kumppaniksi. Avokadosalaatti tonnikalalla pitää nälän poissa pitkään.

Broileri-avokadohampurilaiset ja mangokastike

Viipaloi avokado ja tarjoa se vaalean leivän välissä kurkun tai tomaatin sijaan. Pehmeä hedelmä tuo tavalliseenkin täytesämpylään raikkautta, ruokaisuutta ja mehevyyttä.

Katso myös helpot avokadoreseptitavokadosalaatti.

MITÄ PIDIT?
3.85