Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Täydellinen kesäsalaatti

Vadelmainen tomaatti-burratasalaatti − maun juju piilee paahdetussa valkosipulissa

20 min

Makeiden vadelmien ja auringon kypsyttämien tomaattien liitto on vastustamaton. Kun mukaan lisätään burrataa tai mozzarellaa ja paahdetun valkosipulin maustamaa kastiketta, syntyy salaatti, joka maistuu kesältä jokaisella suupalalla.

9.7.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
erilaisia tomaatteja
1 pkt (125 g)
burrataa tai mozzarellaa
1 rs (125 g)
vadelmia
1 rku
basilikaa
½ rku
lipstikkaa tai persiljaa
Valkosipulikastike
1
kokonainen valkosipuli
1 dl
oliiviöljyä
1
tomaatti
4 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Vadelmainen tomaatti-burratasalaatti − ohje:

  1. Tee ensin kastike. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä öljy pannulla ja laita valkosipulit öljyyn. Paista, kunnes valkosipulit paahtuvat kullan keltaisiksi, mutta varo polttamasta niitä. Siirrä pannu sivuun, ota valkosipulit öljystä ja säästä öljy.
  2. Kuori yksi mehukas tomaatti terävällä veitsellä ja leikkaa paloiksi sauvasekoittimen kulhoon. Kaada hieman jäähtynyt öljy ohuena nauhana varovasti joukkoon ja soseuta tasaiseksi seokseksi. Mausta kastike etikalla, oreganolla, suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa tomaatit eri kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi. Kuivaa juusto. Huuhtele vadelmat ja yrtit.
  4. Laita tomaatit, marjat, yrtit ja paahdetut valkosipulit tarjoiluastiaan. Lisää juusto ja osa kastikkeesta. Tarjoa loppu kastike erikseen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt