


Täydellinen kesäsalaatti
Vadelmainen tomaatti-burratasalaatti − maun juju piilee paahdetussa valkosipulissa
20 min
Makeiden vadelmien ja auringon kypsyttämien tomaattien liitto on vastustamaton. Kun mukaan lisätään burrataa tai mozzarellaa ja paahdetun valkosipulin maustamaa kastiketta, syntyy salaatti, joka maistuu kesältä jokaisella suupalalla.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
erilaisia tomaatteja
1 pkt (125 g)
burrataa tai mozzarellaa
1 rs (125 g)
vadelmia
1 rku
basilikaa
½ rku
lipstikkaa tai persiljaa
Valkosipulikastike
1
kokonainen valkosipuli
1 dl
oliiviöljyä
1
tomaatti
4 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Vadelmainen tomaatti-burratasalaatti − ohje:
- Tee ensin kastike. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä öljy pannulla ja laita valkosipulit öljyyn. Paista, kunnes valkosipulit paahtuvat kullan keltaisiksi, mutta varo polttamasta niitä. Siirrä pannu sivuun, ota valkosipulit öljystä ja säästä öljy.
- Kuori yksi mehukas tomaatti terävällä veitsellä ja leikkaa paloiksi sauvasekoittimen kulhoon. Kaada hieman jäähtynyt öljy ohuena nauhana varovasti joukkoon ja soseuta tasaiseksi seokseksi. Mausta kastike etikalla, oreganolla, suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa tomaatit eri kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi. Kuivaa juusto. Huuhtele vadelmat ja yrtit.
- Laita tomaatit, marjat, yrtit ja paahdetut valkosipulit tarjoiluastiaan. Lisää juusto ja osa kastikkeesta. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat