


Metsästä pöytään
Vietnamilainen pihvisalaatti suppilovahveroista – syksyinen salaatti kruunataan pikkelöidyillä sienillä
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Vietnamilaisen keittiön inspiroima pihvisalaatti on täyttävä ja näyttävä annos. Pikkelöidyt suppilovahverot ovat salaatin salainen ainesosa.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
naudan sisäfileepihviä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
seesamiöljyä
50 g
riisinuudelia
4
kevätsipulia
1
porkkana
1
chili
½ (noin 250 g)
kiinankaalia (liilaa)
½
kurkku
1 ps (150 g)
sokeriherneitä
1 ps (125 g)
retiisejä
3 dl
pikkelöityjä suppilo-vahveroita
Kastike
1
lime
1
valkosipulinkynsi
3 rkl
lämmintä vettä
1 rkl
hunajaa
1 rkl
kalakastiketta
½ tl
suolaa
Vietnamilainen pihvisalaatti suppilovahveroista – ohje:
- Ota lihat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljyt pannulla ja paista pihvit molemmin puolin noin 5 minuuttia. Laita lautaselle ja peitä foliolla. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Hienonna sipulinvarret. Kuori ja suikaloi porkkana. Hienonna chili. Leikkaa kaali, kurkku, herneet ja retiisit ohuiksi siivuiksi. Yhdistä salaatin ainekset ja jaa annoskulhoihin.
- Purista limen mehu pieneen kulhoon ja raasta joukkoon valkosipuli. Lisää vesi, hunaja ja kalakastike. Mausta suolalla.
- Viipaloi liha ja lisää salaattiannoksiin. Kaada päälle kastike, sekoita ja tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat