


Vihersalaatti
20 min
Reseptin ainekset
8 annosta
4 rkl
auringonkukansiemeniä
1 kpl
jäävuorisalaattia
1 kpl
jääsalaattia
1 kpl
avokadoa
1 kpl
päärynää
250 g
kirsikkatomaattia
2 dl
oliiveja
3 rkl
persiljaa
Kastike
1 1/2 tl
hunajaa
2 rkl
balsamiviinietikkaa (valkoinen)
6 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 tl
sormisuolaa
1/4 tl
mustapippuria
Paahda ensiksi auringonkukansiemenet rasvattomalla pannulla niin, että ne saavat hiukan väriä. Jäähdytä.
Revi laakealle tarjoiluvadille salaatit. Halkaise, kuori ja viipaloi avokado sekä päärynä. Asettele hedelmät salaattipetin päälle. Puolita tomaatit ja asettele ne salaattiin, lisää valutetut oliivit. Silppua persilja ihan pieneksi ja ripottele päälle. Lisää lopuksi paahdetut siemenet.
Liuota hunaja etikkaan ja lisää öljy. Murskaa valkosipulinkynsi veitsensyrjällä rikki, niin että aromit vapautuvat ja lisää se kastikkeeseen antamaan makua, mutta ota se pois ennen kuin kaadat kastikkeen vihersalaatille. Lisää suola ja pippuri ja sekoita hyvin. Valuta vihersalaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat