Maku

Vihersalaatti

20 min
3
1

Vihersalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
1
3
Teksti Hanna Sumari
Kuvat Nina Kellokoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 rklauringonkukansiemeniä
  • 1 kpljäävuorisalaattia
  • 1 kpljääsalaattia
  • 1 kplavokadoa
  • 1 kplpäärynää
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 2 dloliiveja
  • 3 rklpersiljaa

Kastike

  • 1 1/2 tlhunajaa
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
  • 6 rklrypsiöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlsormisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Paahda ensiksi auringonkukansiemenet rasvattomalla pannulla niin, että ne saavat hiukan väriä. Jäähdytä.

Revi laakealle tarjoiluvadille salaatit. Halkaise, kuori ja viipaloi avokado sekä päärynä. Asettele hedelmät salaattipetin päälle. Puolita tomaatit ja asettele ne salaattiin, lisää valutetut oliivit. Silppua persilja ihan pieneksi ja ripottele päälle. Lisää lopuksi paahdetut siemenet.

Liuota hunaja etikkaan ja lisää öljy. Murskaa valkosipulinkynsi veitsensyrjällä rikki, niin että aromit vapautuvat ja lisää se kastikkeeseen antamaan makua, mutta ota se pois ennen kuin kaadat kastikkeen vihersalaatille. Lisää suola ja pippuri ja sekoita hyvin. Valuta vihersalaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä