Feta-pastasalaatti
kasvis
munaton
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Etsitkö helpon Välimerellisen salaatin ohjetta? Tämä feta-pastasalaatti sopii niin rennoksi juhlatarjottavaksi kuin raikkaaksi lounaaksikin!

Reseptin ainekset 4 annosta
30 gaurinkokuivattua tomaattia
1 rklauringonkukkaöljyä (kuivattujen tomaattien öljyä)
1 rklsitruunamehua
5 dlkeitettyä pastaa (esim. pipe rigate)
1/2 kplpunasipulia
1 kplkurkkua
180 gsalaattijuustoa
250 gkirsikkatomaattia
1 dloliiveja (mustia)
2 dltuoretta basilikaa
1 kpljääsalaattia ruukussa
Puolita aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaatit, öljy ja sitruunamehu pastan joukkoon. Voit tehdä tämän jo tarjoamista edeltävänä päivänä, jos pastaa on jäänyt yli. Anna pastan maustua jääkaapissa.
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi puolirenkaiksi. Paloittele kurkku ja valutettu juusto.
Sekoita sipulit, kurkku, juusto, kirsikkatomaatit ja oliivit pastan joukkoon. Jos tomaatit ovat isoja, puolita ne.
Jätä muutama basilikanlehti koristeeksi ja suikaloi loput terävällä veitsellä. Suikaloi myös jääsalaatti. Sekoita ne feta-pastasalaatin joukkoon.
Kumoa feta-pastasalaatti tarjoilukulhoon ja koristele basilikalla.