Maku

Feta-pastasalaatti

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Etsitkö helpon Välimerellisen salaatin ohjetta? Tämä feta-pastasalaatti sopii niin rennoksi juhlatarjottavaksi kuin raikkaaksi lounaaksikin!
KA
MU
3.76
0
Kuvat Anna Huovinen


Ainekset (4 annosta)

  • 30 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rklauringonkukkaöljyä (kuivattujen tomaattien öljyä)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 5 dlkeitettyä pastaa (esim. pipe rigate)
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 1 kplkurkkua
  • 180 gsalaattijuustoa
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1 dloliiveja (mustia)
  • 2 dltuoretta basilikaa
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
Tulosta

Puolita aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaatit, öljy ja sitruunamehu pastan joukkoon. Voit tehdä tämän jo tarjoamista edeltävänä päivänä, jos pastaa on jäänyt yli. Anna pastan maustua jääkaapissa.

Kuori ja leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi puolirenkaiksi. Paloittele kurkku ja valutettu juusto.

Sekoita sipulit, kurkku, juusto, kirsikkatomaatit ja oliivit pastan joukkoon. Jos tomaatit ovat isoja, puolita ne.

Jätä muutama basilikanlehti koristeeksi ja suikaloi loput terävällä veitsellä. Suikaloi myös jääsalaatti. Sekoita ne feta-pastasalaatin joukkoon.

Kumoa feta-pastasalaatti tarjoilukulhoon ja koristele basilikalla.

MITÄ PIDIT?
3.76