Feta-pastasalaatti

20 min
4
0

Feta-pastasalaatti

KA
MU
0
4
Etsitkö helpon Välimerellisen salaatin ohjetta? Tämä feta-pastasalaatti sopii niin rennoksi juhlatarjottavaksi kuin raikkaaksi lounaaksikin!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 30 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rklauringonkukkaöljyä (kuivattujen tomaattien öljyä)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 5 dlkeitettyä pastaa (esim. pipe rigate)
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 1 kplkurkkua
  • 180 gsalaattijuustoa
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1 dloliiveja (mustia)
  • 2 dltuoretta basilikaa
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Puolita aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaatit, öljy ja sitruunamehu pastan joukkoon. Voit tehdä tämän jo tarjoamista edeltävänä päivänä, jos pastaa on jäänyt yli. Anna pastan maustua jääkaapissa.

Kuori ja leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi puolirenkaiksi. Paloittele kurkku ja valutettu juusto.

Sekoita sipulit, kurkku, juusto, kirsikkatomaatit ja oliivit pastan joukkoon. Jos tomaatit ovat isoja, puolita ne.

Jätä muutama basilikanlehti koristeeksi ja suikaloi loput terävällä veitsellä. Suikaloi myös jääsalaatti. Sekoita ne feta-pastasalaatin joukkoon.

Kumoa feta-pastasalaatti tarjoilukulhoon ja koristele basilikalla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä