Perinteinen italiansalaatti

3 h 45 min
3.2
0

Perinteinen italiansalaatti

Muistatko, miten hyvältä maistuu perinteinen italiansalaatti? Tämä majoneesipohjainen pastasalaatti on klassikko, joka sopii niin juhlapöytään kuin arkeenkin. Suosittelemme!
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 3 dlpastaa (pieniä penne-pastakuvioita)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gporkkanaa
  • 2 kplomenaa
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 200 gmaustekurkkuja
  • 150 gkinkkua
  • 200 gherneitä (pakaste)

Kastike

  • 1 kplkeltuaista
  • 1 rklsinappia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

Italiansalaatti valmistuu näin:

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta keitinvesi pois ja jäähdytä pasta kylmän, juoksevan veden alla. Kumoa pasta isoon kulhoon ja sekoita joukkoon öljy.   

Keitä porkkanat napakan kypsiksi ja kuori ne haaleina. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Halkaise kesäkurpitsa ja poista pehmeä sisus. Suikaloi kasvikset, omenat ja kinkku.

Sekoita pasta, kasvikset ja kinkkusuikaleet keskenään. Muista lisätä myös herneet, jotka voit käännellä joukkoon jäisinä suoraan pakastimesta.

Valmista kastike. Sekoita korkeassa kulhossa huoneenlämpöinen keltuainen, sinappi, suola, sokeri, pippuri ja etikka. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja valuta päälle huoneenlämpöinen öljy. Nosta sauvasekoitinta samalla sekoittaen, kunnes kastikkeesta tulee majoneesia. Sekoita joukkoon ranskankerma. 

Kääntele kastike salaattiainesten joukkoon. Kumoa tarjoilukulhoon, peitä kelmulla ja anna salaatin maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.

Vinkki!

Helpota juhlavalmisteluita ja esivalmistele salaatti. Paloittele ja yhdistä salaatin ainekset omenoita lukuun ottamatta päivää ennen tarjoilua. Valmista ja lisää kastike ja omenasuikaleet vasta tarjoilupäivänä. Näin salaatti ei vetisty eivätkä omenat tummu.
MITÄ PIDIT?
3.2
Katso myös nämä