


Fenkoli-päärynäsalaatti
15 min
Tyylikkään fenkoli-päärynäsalaatin viimeistelevät granaattiomenansiemenet ja raikas kastike.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
fenkolia
1 kpl
granaattiomenaa
2 kpl
päärynää
125 g
mozzarellajuustoa (bufala)
1 rkl
tuoretta basilikaa
Kastike
3 rkl
appelsiinitäysmehua
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
fariinisokeria
1 tl
sormisuolaa
1/2 tl
appelsiininkuoriraastetta
1/4 tl
mustapippuria
Tee ensin kastike, jotta se ehtii maustua. Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku.
Poista fenkolista kova ydin ja leikkaa fenkoli lehdenohuiksi suikaleiksi. Vihannesleikkuri eli mandoliini on suikaloinnissa hyvä työväline.
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet puolikkaista esimerkiksi pikkulusikalla.
Leikkaa pestyt päärynät ohuiksi viipaleiksi.
Pane fenkolisuikaleet kulhoon, lisää päärynät ja granaattiomenan siemenet. Kaada päälle noin puolet kastikkeesta ja kääntele sekaisin.
Jaa fenkoli-päärynäsalaatti annoslautasille. Revi päälle mozzarellaa ja silppua koristeeksi fenkolinlehtiä ja basilikaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat