Fenkoli-päärynäsalaatti
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Tyylikkään fenkoli-päärynäsalaatin viimeistelevät granaattiomenansiemenet ja raikas kastike.
GL
KA
MU
4.7
Kuvat
Julkaistu 9.4.2014

Fenkoli-päärynäsalaatti
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kplfenkolia
- 1 kplgranaattiomenaa
- 2 kplpäärynää
- 125 gmozzarellajuustoa (bufala)
- 1 rkltuoretta basilikaa
Kastike
- 3 rklappelsiinitäysmehua
- 3 rkloliiviöljyä
- 2 rklbalsamiviinietikkaa
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 1 rklfariinisokeria
- 1 tlsormisuolaa
- 1/2 tlappelsiininkuoriraastetta
- 1/4 tlmustapippuria
Tee ensin kastike, jotta se ehtii maustua. Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku.
Poista fenkolista kova ydin ja leikkaa fenkoli lehdenohuiksi suikaleiksi. Vihannesleikkuri eli mandoliini on suikaloinnissa hyvä työväline.
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet puolikkaista esimerkiksi pikkulusikalla.
Leikkaa pestyt päärynät ohuiksi viipaleiksi.
Pane fenkolisuikaleet kulhoon, lisää päärynät ja granaattiomenan siemenet. Kaada päälle noin puolet kastikkeesta ja kääntele sekaisin.
Jaa fenkoli-päärynäsalaatti annoslautasille. Revi päälle mozzarellaa ja silppua koristeeksi fenkolinlehtiä ja basilikaa.