Maku

Fenkoli-päärynäsalaatti

15 min
5
1

Fenkoli-päärynäsalaatti

GL
KA
MU
1
5
Tyylikkään fenkoli-päärynäsalaatin viimeistelevät granaattiomenansiemenet ja raikas kastike.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplfenkolia
  • 1 kplgranaattiomenaa
  • 2 kplpäärynää
  • 125 gmozzarellajuustoa (bufala)
  • 1 rkltuoretta basilikaa

Kastike

  • 3 rklappelsiinitäysmehua
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 rklfariinisokeria
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Tee ensin kastike, jotta se ehtii maustua. Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku.

Poista fenkolista kova ydin ja leikkaa fenkoli lehdenohuiksi suikaleiksi. Vihannesleikkuri eli mandoliini on suikaloinnissa hyvä työväline.

Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet puolikkaista esimerkiksi pikkulusikalla.

Leikkaa pestyt päärynät ohuiksi viipaleiksi.

Pane fenkolisuikaleet kulhoon, lisää päärynät ja granaattiomenan siemenet. Kaada päälle noin puolet kastikkeesta ja kääntele sekaisin.

Jaa fenkoli-päärynäsalaatti annoslautasille. Revi päälle mozzarellaa ja silppua koristeeksi fenkolinlehtiä ja basilikaa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä