4(37)
Caesarsalaatti (Caesar Salad)
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Caesarsalaatti on yksinkertainen valmistaa, mutta makua siinä on paljon! Itse tehdyt krutongit ja kastike tekevät salaatista superhyvän. Testaa caesarsalaattia sellaisenaan tai lisäkkeenä.
Julkaistu 23.10.2013
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Krutongit
4maalaisleipäviipaletta
2valkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
Kastike
1valkosipulinkynsi
2keltuaista
2anjovisfileetä
2 rklsitruunamehua
1 tlworcestershirenkastiketta
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
3/4 dloliiviöljyä
Salaatti
2 rkurooman- eli sidesalaattia
1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
Pinnalle
1/2 dlparmesaanijuustoa (lastuina)

Caesarsalaatti valmistuu näin:

  1. Aloita caesarsalaatin valmistus tekemällä ensin krutongit. Leikkaa leivät reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää leipäkuutiot ja paista ne kauniin ruskeiksi. Jäähdytä.
  2. Valmista sitten kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta. Soseuta ne sileäksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana edelleen sekoittaen. Kaada kastike salaattikulhon pohjalle.
  3. Huuhdo ja kuivaa salaatit. Revi ne isoiksi suupaloiksi. Kääntele salaatit, parmesaaniraaste ja krutongit kastikkeen joukkoon.
  4. Ripottele caesarsalaatin pinnalle parmesaanilastuja.

Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää paistettuja kananpaloja, katkarapuja, savulohta tai ruskistettua pekonia.

2 kommenttia