Maku

Caesarsalaatti (Caesar Salad)

20 min
4.18
2

Caesarsalaatti on yksinkertainen valmistaa, mutta makua siinä on paljon! Itse tehdyt krutongit ja kastike tekevät salaatista superhyvän. Testaa caesarsalaattia sellaisenaan tai lisäkkeenä.
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

Krutongit

  • 4maalaisleipäviipaletta
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä

Kastike

  • 1valkosipulinkynsi
  • 2keltuaista
  • 2anjovisfileetä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlworcestershirenkastiketta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3/4 dloliiviöljyä

Salaatti

  • 2 rkurooman- eli sidesalaattia
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Pinnalle

  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (lastuina)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Caesarsalaatti valmistuu näin:

  1. Aloita caesarsalaatin valmistus tekemällä ensin krutongit. Leikkaa leivät reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää leipäkuutiot ja paista ne kauniin ruskeiksi. Jäähdytä.
  2. Valmista sitten kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta. Soseuta ne sileäksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana edelleen sekoittaen. Kaada kastike salaattikulhon pohjalle.
  3. Huuhdo ja kuivaa salaatit. Revi ne isoiksi suupaloiksi. Kääntele salaatit, parmesaaniraaste ja krutongit kastikkeen joukkoon.
  4. Ripottele caesarsalaatin pinnalle parmesaanilastuja.

Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää paistettuja kananpaloja, katkarapuja, savulohta tai ruskistettua pekonia.

MITÄ PIDIT?
4.18