Caesarsalaatti (Caesar Salad)
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Caesarsalaatti on yksinkertainen valmistaa, mutta makua siinä on paljon! Itse tehdyt krutongit ja kastike tekevät salaatista superhyvän. Testaa caesarsalaattia sellaisenaan tai lisäkkeenä.
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.10.2013

Caesarsalaatti (Caesar Salad)
Reseptin ainekset (4 annosta)
Krutongit
- 4maalaisleipäviipaletta
- 2valkosipulinkynttä
- 2 rkloliiviöljyä
Kastike
- 1valkosipulinkynsi
- 2keltuaista
- 2anjovisfileetä
- 2 rklsitruunamehua
- 1 tlworcestershirenkastiketta
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 3/4 dloliiviöljyä
Salaatti
- 2 rkurooman- eli sidesalaattia
- 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
Pinnalle
- 1/2 dlparmesaanijuustoa (lastuina)
Caesarsalaatti valmistuu näin:
- Aloita caesarsalaatin valmistus tekemällä ensin krutongit. Leikkaa leivät reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää leipäkuutiot ja paista ne kauniin ruskeiksi. Jäähdytä.
- Valmista sitten kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta. Soseuta ne sileäksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana edelleen sekoittaen. Kaada kastike salaattikulhon pohjalle.
- Huuhdo ja kuivaa salaatit. Revi ne isoiksi suupaloiksi. Kääntele salaatit, parmesaaniraaste ja krutongit kastikkeen joukkoon.
- Ripottele caesarsalaatin pinnalle parmesaanilastuja.
Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää paistettuja kananpaloja, katkarapuja, savulohta tai ruskistettua pekonia.