Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Caesarsalaatti (Caesar Salad)

20 min

Caesarsalaatti on yksinkertainen valmistaa, mutta makua siinä on paljon! Itse tehdyt krutongit ja kastike tekevät salaatista superhyvän. Testaa caesarsalaattia sellaisenaan tai lisäkkeenä.

23.10.2013
Reseptin ainekset
4 annosta
Krutongit
4
maalaisleipäviipaletta
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
2
keltuaista
2
anjovisfileetä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
worcestershirenkastiketta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
3/4 dl
oliiviöljyä
Salaatti
2 rku
rooman- eli sidesalaattia
1/2 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
Pinnalle
1/2 dl
parmesaanijuustoa (lastuina)

Caesarsalaatti valmistuu näin:

  1. Aloita caesarsalaatin valmistus tekemällä ensin krutongit. Leikkaa leivät reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää leipäkuutiot ja paista ne kauniin ruskeiksi. Jäähdytä.
  2. Valmista sitten kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta. Soseuta ne sileäksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana edelleen sekoittaen. Kaada kastike salaattikulhon pohjalle.
  3. Huuhdo ja kuivaa salaatit. Revi ne isoiksi suupaloiksi. Kääntele salaatit, parmesaaniraaste ja krutongit kastikkeen joukkoon.
  4. Ripottele caesarsalaatin pinnalle parmesaanilastuja.

Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää paistettuja kananpaloja, katkarapuja, savulohta tai ruskistettua pekonia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt