Caesarsalaatti (Caesar Salad)
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Caesarsalaatti on yksinkertainen valmistaa, mutta makua siinä on paljon! Itse tehdyt krutongit ja kastike tekevät salaatista superhyvän. Testaa caesarsalaattia sellaisenaan tai lisäkkeenä.

Reseptin ainekset 4 annosta
Krutongit
4maalaisleipäviipaletta
2valkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
Kastike
1valkosipulinkynsi
2keltuaista
2anjovisfileetä
2 rklsitruunamehua
1 tlworcestershirenkastiketta
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
3/4 dloliiviöljyä
Salaatti
2 rkurooman- eli sidesalaattia
1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
Pinnalle
1/2 dlparmesaanijuustoa (lastuina)
Caesarsalaatti valmistuu näin:
- Aloita caesarsalaatin valmistus tekemällä ensin krutongit. Leikkaa leivät reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää leipäkuutiot ja paista ne kauniin ruskeiksi. Jäähdytä.
- Valmista sitten kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta. Soseuta ne sileäksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana edelleen sekoittaen. Kaada kastike salaattikulhon pohjalle.
- Huuhdo ja kuivaa salaatit. Revi ne isoiksi suupaloiksi. Kääntele salaatit, parmesaaniraaste ja krutongit kastikkeen joukkoon.
- Ripottele caesarsalaatin pinnalle parmesaanilastuja.
Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää paistettuja kananpaloja, katkarapuja, savulohta tai ruskistettua pekonia.