


Caesarsalaatti (Caesar Salad)
20 min
Caesarsalaatti on yksinkertainen valmistaa, mutta makua siinä on paljon! Itse tehdyt krutongit ja kastike tekevät salaatista superhyvän. Testaa caesarsalaattia sellaisenaan tai lisäkkeenä.
Reseptin ainekset
4 annosta
Krutongit
4
maalaisleipäviipaletta
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
2
keltuaista
2
anjovisfileetä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
worcestershirenkastiketta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
3/4 dl
oliiviöljyä
Salaatti
2 rku
rooman- eli sidesalaattia
1/2 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
Pinnalle
1/2 dl
parmesaanijuustoa (lastuina)
Caesarsalaatti valmistuu näin:
- Aloita caesarsalaatin valmistus tekemällä ensin krutongit. Leikkaa leivät reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää leipäkuutiot ja paista ne kauniin ruskeiksi. Jäähdytä.
- Valmista sitten kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta. Soseuta ne sileäksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana edelleen sekoittaen. Kaada kastike salaattikulhon pohjalle.
- Huuhdo ja kuivaa salaatit. Revi ne isoiksi suupaloiksi. Kääntele salaatit, parmesaaniraaste ja krutongit kastikkeen joukkoon.
- Ripottele caesarsalaatin pinnalle parmesaanilastuja.
Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää paistettuja kananpaloja, katkarapuja, savulohta tai ruskistettua pekonia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat