3,7(3)
Salaattikääröt
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
30 min
Suloiset salaattikääröt ovat värikäs ja taatusti raikas välipala! Vermiselli-kasvistäytteen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja syödä sellaisenaan salaattina tai rennosti salaatinlehteen käärittynä.
9.10.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
2 annosta
10 dlvettä (kiehuvaa)
65 griisinuudeleita (1 levy riisivermiselliä)
2 rklmakeaa chilikastiketta
1 kplporkkanaa
1/2 kplkurkkua
1/2 kplpaprikaa (punaista)
2 rkltuoretta korianteria (hienonnettuna)
1/4 kplkeräsalaattia (4-6 salaatinlehteä, tai jäävuorisalaatiinlehtiä)

Kiehauta vesi kattilassa. Nosta vermisellilevy veteen ja anna pehmetä 1–2 minuuttia. Valuta vermisellit lävikössä ja kaada ne kulhoon. Mausta chilikastikkeella.

Kuori ja suikaloi porkkana julienne-raudalla tai kuorimaveitsellä. Huuhtele kurkku ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele paprika, poista valkoinen siemenkalvo ja siemenkota ja leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi. Sekoita vihannekset ja hienonnettu korianteri vermisellin joukkoon.

Irrottele salaattikerästä mahdollisimman ehjiä lehtiä, huuhtele ja taputtele ne talouspaperilla kuivaksi.

Lusikoi vermisellitäytettä salaatinlehtien sisään, taita rullalle ja pistä kiinni cocktailtikuilla

* Dippaile salaattikääröjä halutessasi vähäsuolaiseen soijakastikkeeseen.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.