Maku

Salaattikääröt

30 min
5
0

Salaattikääröt

GL
MA
MU
0
5
Suloiset salaattikääröt ovat värikäs ja taatusti raikas välipala! Vermiselli-kasvistäytteen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja syödä sellaisenaan salaattina tai rennosti salaatinlehteen käärittynä.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 10 dlvettä (kiehuvaa)
  • 65 griisinuudeleita (1 levy riisivermiselliä)
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 kplporkkanaa
  • 1/2 kplkurkkua
  • 1/2 kplpaprikaa (punaista)
  • 2 rkltuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 1/4 kplkeräsalaattia (4-6 salaatinlehteä, tai jäävuorisalaatiinlehtiä)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kiehauta vesi kattilassa. Nosta vermisellilevy veteen ja anna pehmetä 1–2 minuuttia. Valuta vermisellit lävikössä ja kaada ne kulhoon. Mausta chilikastikkeella.

Kuori ja suikaloi porkkana julienne-raudalla tai kuorimaveitsellä. Huuhtele kurkku ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele paprika, poista valkoinen siemenkalvo ja siemenkota ja leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi. Sekoita vihannekset ja hienonnettu korianteri vermisellin joukkoon.

Irrottele salaattikerästä mahdollisimman ehjiä lehtiä, huuhtele ja taputtele ne talouspaperilla kuivaksi.

Lusikoi vermisellitäytettä salaatinlehtien sisään, taita rullalle ja pistä kiinni cocktailtikuilla

Vinkki!

* Dippaile salaattikääröjä halutessasi vähäsuolaiseen soijakastikkeeseen.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä