Paahdettu perunasalaatti
55 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
45 minUunissa paahdettuja uusia perunoita parsalla. Salaatin viimeistelee sinappinen kastike ja kevätsipuli.
4.5
Kuvat
Julkaistu 17.5.2017

Paahdettu perunasalaatti
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 500 guusia perunoita
- 2 rkloliiviöljyä
- 2-3 kplvalkosipulin kynsiä
- 1 1/2 tlsuolaa
- 250 gparsaa
- 3 kplkevätsipulin varsia
kastike
- 2 rklDijon-sinappia
- 1 tlomenaviinietikkaa
- 1 rklhunajaa
- 1/4 tlmustapippuria
Pese uudet perunat huolellisesti ja kuivaa liinan päällä. Siirrä perunat kulhoon ja mausta oliiviöljyllä, valkosipulilla ja suolalla. Pyörittele mausteet joukkoon ja paahda uunipellillä 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Leikkaa parsat vinottain paloiksi ja lisää ne uunipellille perunoiden päälle. Paahda vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä perunat ja parsat huoneenlämpöisiksi.
Valmista kastike sekoittamalla keskenään sinappi, omenaviinietikka, hunaja ja mustapippuri.
Nosta perunat ja parsat kulhoon. Hienonna päälle kevätsipulia ja mausta salaatti kastikkeella.