Maku

Paahdettu perunasalaatti

55 min
5
1

Paahdettu perunasalaatti

Uunissa paahdettuja uusia perunoita parsalla. Salaatin viimeistelee sinappinen kastike ja kevätsipuli.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 guusia perunoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2-3 kplvalkosipulin kynsiä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 250 gparsaa
  • 3 kplkevätsipulin varsia

kastike

  • 2 rklDijon-sinappia
  • 1 tlomenaviinietikkaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN45 min

Pese uudet perunat huolellisesti ja kuivaa liinan päällä. Siirrä perunat kulhoon ja mausta oliiviöljyllä, valkosipulilla ja suolalla. Pyörittele mausteet joukkoon ja paahda uunipellillä 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Leikkaa parsat vinottain paloiksi ja lisää ne uunipellille perunoiden päälle. Paahda vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä perunat ja parsat huoneenlämpöisiksi.

Valmista kastike sekoittamalla keskenään sinappi, omenaviinietikka, hunaja ja mustapippuri.

Nosta perunat ja parsat kulhoon. Hienonna päälle kevätsipulia ja mausta salaatti kastikkeella. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä