Kukkakaalikuskus
gluteeniton
maidoton
munaton
kasvis
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Itämaishenkinen kukkakaalikuskus tarjoaa myös silmänruokaa! Ihanan raikas "kuskus" on uudenlainen tapa tarjota kukkakaalia. Kokeile sinäkin!

Reseptin ainekset 10 annosta
1kukkakaali (noin 1 kg)
1 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
200 gherneitä (pakaste)
1 dloliiveja (kalamata)
1/2 dlmanteleita (kuorittuja)
1/2tuoretta chiliä (halutessasi)
Kukkakaalikuskus – ohje:
- Irrota kukkakaalista kukinnot ja nosta ne monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon.
- Hienonna kukinnot murumaiseksi. Voit halutessasi myös raastaa kukinnot ryynimäiseksi rasteeksi.
- Hienonna lehtipersilja ja basilika. Sulata ja valuta herneet. Viipaloi oliivit. Paahda mantelit kuumalla pannulla ja rouhi hiukan pienemmiksi.
- Nosta hienonnetut yrtit, herneet, oliiviviipaleet ja mantelit kukkakaalin joukkoon. Lisää halutessasi chiliviipaleet.
- Salaatti maistuu ihanalta tomaatti-kookostahnan kanssa.