Kukkakaalikuskus

20 min
4
1

Kukkakaalikuskus

GL
MA
MU
1
4
Itämaishenkinen kukkakaalikuskus tarjoaa myös silmänruokaa! Ihanan raikas "kuskus" on uudenlainen tapa tarjota kukkakaalia. Kokeile sinäkin!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplkukkakaalia (noin 1 kg)
  • 1 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 200 gherneitä (pakaste)
  • 1 dloliiveja (kalamata)
  • 1/2 dlmanteleita (kuorittuja)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (halutessasi)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Irrota kukkakaalista kukinnot ja nosta ne monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon.

Hienonna kukinnot murumaiseksi. Voit halutessasi myös raastaa kukinnot ryynimäiseksi rasteeksi.

Hienonna lehtipersilja ja basilika. Sulata ja valuta herneet. Viipaloi oliivit. Paahda mantelit kuumalla pannulla ja rouhi hiukan pienemmiksi.

Nosta hienonnetut yrtit, herneet, oliiviviipaleet ja mantelit kukkakaalin joukkoon. Lisää halutessasi chiliviipaleet.

Salaatti maistuu ihanalta tomaatti-kookostahnan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä