4(7)
Kukkakaalikuskus
gluteeniton
maidoton
munaton
kasvis
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Itämaishenkinen kukkakaalikuskus tarjoaa myös silmänruokaa! Ihanan raikas "kuskus" on uudenlainen tapa tarjota kukkakaalia. Kokeile sinäkin!
Julkaistu 9.4.2015
Maku
Reseptin ainekset 10 annosta
1kukkakaali (noin 1 kg)
1 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
200 gherneitä (pakaste)
1 dloliiveja (kalamata)
1/2 dlmanteleita (kuorittuja)
1/2tuoretta chiliä (halutessasi)

Kukkakaalikuskus – ohje:

  1. Irrota kukkakaalista kukinnot ja nosta ne monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon.
  2. Hienonna kukinnot murumaiseksi. Voit halutessasi myös raastaa kukinnot ryynimäiseksi rasteeksi.
  3. Hienonna lehtipersilja ja basilika. Sulata ja valuta herneet. Viipaloi oliivit. Paahda mantelit kuumalla pannulla ja rouhi hiukan pienemmiksi.
  4. Nosta hienonnetut yrtit, herneet, oliiviviipaleet ja mantelit kukkakaalin joukkoon. Lisää halutessasi chiliviipaleet.
  5. Salaatti maistuu ihanalta tomaatti-kookostahnan kanssa.
1 kommentti