


Salaattirullat
40 min
Tarjoa salaattia vaihteeksi rullan muodossa! Raikkaiden näppipalojen kanssa maistuu pähkinäinen kastike.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
ruukkusalaattia (rapeaa, esim. cosmopolitan)
1
kurkku
1
paprika (punainen tai keltainen)
2
avokadoa
2 dl
tuoretta minttua (1 rku, tai basilikaa)
Pähkinäkastike
50 g
maapähkinävoita (1 dl)
1 rkl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1
limetti (mehu)
1 dl
vettä
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
siirappia (vaaleaa)
Lisäksi
12 kpl
riisipaperia
Salaattirullat valmistetaan näin:
- Huuhdo ja suikaloi salaatti ja kurkku. Huuhtele ja halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa paprika reiluiksi suikaleiksi. Kuori ja lohko avokadot.
- Täytä yksi riisipaperirulla kerrallaan. Liota riisipaperia minuutin ajan kylmässä vedessä, kunnes se pehmenee. Valuta ylimääräinen vesi talouspaperin päällä ja siirrä leikkuulaudalle. Nosta nippu täytteitä riisipaperin keskelle. Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle ja sitten reunat kohti keskustaa ja kääri tiukaksi rullaksi.
- Täytä kaikki riisipaperit samoin. Puolita rullat vadille.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja tarjoa salaattirullien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat