Kuvat
Julkaistu 17.6.2011

Grillattu vuohenjuusto-raparperisalaatti
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 200 graparperia
- 1 rklsokeria
- 1/2 dlsitruunamehua
- 1 kplpunasipulia
- 4 kpltomaattia
- 1/2 kplkurkkua (kuorittuna)
- 6 kplretiisejä
- 3 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
- 1 kpljääsalaattia ruukussa
- 300 gvuohenmaitojuustoa
- 1 rklhunajaa
Kastike
- 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
- 1/2 dloliiviöljyä
- 2 rkltuoretta minttua (hienonnettuna)
- 1 tlsokeria
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
- 12 kplgrissinia
ALoita grillatun vuohenjuusto-raparperisalaatin valmistus kuorimalla ja leikkaamalla raparperit 2 cm:n paloiksi. Sekoita sokeri ja sitruunamehu palojen joukkoon ja anna maustua 10 minuuttia. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele kasvikset. Paloittele tomaatit, kurkku, retiisit ja kevätsipulit sekä salaatit. Yhdistä raparperit, salaatit ja kasvikset. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua 5 minuuttia. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja sivele hunajalla. Grillaa vuohenjuustot nopeasti kuumalla grillillä. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Jaa salaatti annoslautasille. Nosta päälle grillatut vuohenjuustot ja grissinit eli leipätikut.