Maku

Grillattu vuohenjuusto-raparperisalaatti

1 h 15 min
MU
4.67
0


 

Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 200 graparperia
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 kplpunasipulia
  • 4 kpltomaattia
  • 1/2 kplkurkkua (kuorittuna)
  • 6 kplretiisejä
  • 3 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 300 gvuohenmaitojuustoa
  • 1 rklhunajaa

Kastike

  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 rkltuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 12 kplgrissinia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN15 min

ALoita grillatun vuohenjuusto-raparperisalaatin valmistus kuorimalla ja leikkaamalla raparperit 2 cm:n paloiksi. Sekoita sokeri ja sitruunamehu palojen joukkoon ja anna maustua 10 minuuttia. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele kasvikset. Paloittele tomaatit, kurkku, retiisit ja kevätsipulit sekä salaatit. Yhdistä raparperit, salaatit ja kasvikset. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua 5 minuuttia. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja sivele hunajalla. Grillaa vuohenjuustot nopeasti kuumalla grillillä. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Jaa salaatti annoslautasille. Nosta päälle grillatut vuohenjuustot ja grissinit eli leipätikut.  

MITÄ PIDIT?
4.67