


Marinoitu papusalaatti – helposti hyvää vartissa
15 min
Helppo ja nopea papusalaatti sopii vaikka kevyeksi lounaaksi. Marinadissa maistuvat hunaja, basilika, omenaviinietikka ja oliiviöljy.
Reseptin ainekset
4 annosta
285 g
kikherneitä (säilyke)
285 g
ruskeita papuja (kidneypapuja, säilyke)
Marinadi
3/4 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
omenaviinietikkaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 dl
tuoretta basilikaa (hienonnettuna)
Lisäksi
1 kpl
rooman- eli sidesalaattia ruukussa
250 g
kirsikkatomaattia
1 dl
pähkinä-hedelmäsekoitusta
Huuhtele kikherneet ja pavut kylmällä vedellä siivilässä. Valuta hyvin.
Mittaa kattilaan marinadin ainekset basilikaa lukuun ottamatta. Kuumenna lähes kiehuvaksi. Lisää marinadiin pavut ja anna niiden kuumentua hetki. Lisää basilika.
Huuhtele salaatti ja tomaatit. Halkaise tomaatit.
Revi salaatti vadille tai lautasille. Nosta päälle lämmintä kikherne-papuseosta. Lisää kirsikkatomaatit ja ripottele päälle pähkinä-marjasekoitus.
Tarjoa marinoitu papusalaatti hyvän leivän kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat