Maku

Marinoitu papusalaatti – helposti hyvää vartissa

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Helppo ja nopea papusalaatti sopii vaikka kevyeksi lounaaksi. Marinadissa maistuvat hunaja, basilika, omenaviinietikka ja oliiviöljy.
GL
KA
LA
MA
MU
3.67
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

  • 285 gkikherneitä (säilyke)
  • 285 gruskeita papuja (kidneypapuja, säilyke)

Marinadi

  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlomenaviinietikkaa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Lisäksi

  • 1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1 dlpähkinä-hedelmäsekoitusta
Tulosta

Huuhtele kikherneet ja pavut kylmällä vedellä siivilässä. Valuta hyvin.

Mittaa kattilaan marinadin ainekset basilikaa lukuun ottamatta. Kuumenna lähes kiehuvaksi. Lisää marinadiin pavut ja anna niiden kuumentua hetki. Lisää basilika.

Huuhtele salaatti ja tomaatit. Halkaise tomaatit.

Revi salaatti vadille tai lautasille. Nosta päälle lämmintä kikherne-papuseosta. Lisää kirsikkatomaatit ja ripottele päälle pähkinä-marjasekoitus.

Tarjoa marinoitu papusalaatti hyvän leivän kera.

MITÄ PIDIT?
3.67