3,4(5)
Marinoitu papusalaatti – helposti hyvää vartissa
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
15 min
Helppo ja nopea papusalaatti sopii vaikka kevyeksi lounaaksi. Marinadissa maistuvat hunaja, basilika, omenaviinietikka ja oliiviöljy.
10.10.2013
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
285 gkikherneitä (säilyke)
285 gruskeita papuja (kidneypapuja, säilyke)
Marinadi
3/4 dloliiviöljyä
1/2 dlomenaviinietikkaa
1 rkljuoksevaa hunajaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
Lisäksi
1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
250 gkirsikkatomaattia
1 dlpähkinä-hedelmäsekoitusta

Huuhtele kikherneet ja pavut kylmällä vedellä siivilässä. Valuta hyvin.

Mittaa kattilaan marinadin ainekset basilikaa lukuun ottamatta. Kuumenna lähes kiehuvaksi. Lisää marinadiin pavut ja anna niiden kuumentua hetki. Lisää basilika.

Huuhtele salaatti ja tomaatit. Halkaise tomaatit.

Revi salaatti vadille tai lautasille. Nosta päälle lämmintä kikherne-papuseosta. Lisää kirsikkatomaatit ja ripottele päälle pähkinä-marjasekoitus.

Tarjoa marinoitu papusalaatti hyvän leivän kera.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo