Maku

Marinoitu papusalaatti

15 min
3.7
0

Marinoitu papusalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.7
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 285 gkikherneitä (säilyke)
  • 285 gruskeita papuja (kidneypapuja, säilyke)

Marinadi

  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlomenaviinietikkaa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Lisäksi

  • 1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1 dlpähkinä-hedelmäsekoitusta

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Huuhtele kikherneet ja pavut kylmällä vedellä siivilässä. Valuta hyvin.

Mittaa kattilaan marinadin ainekset basilikaa lukuun ottamatta. Kuumenna lähes kiehuvaksi. Lisää marinadiin pavut ja anna niiden kuumentua hetki. Lisää basilika.

Huuhtele salaatti ja tomaatit. Halkaise tomaatit.

Revi salaatti vadille tai lautasille. Nosta päälle lämmintä kikherne-papuseosta. Lisää kirsikkatomaatit ja ripottele päälle pähkinä-marjasekoitus. Tarjoa marinoitu papusalaatti hyvän leivän kera.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä