Maku

Rustiikki roquefort-salaatti

25 min
MU
3.75
0

Ranskalaisessa roquefort-salaatissa on hienostunut makumaailma: viikunat, saksanpähkinät ja homejuusto sopivat ihanasti yhteen.
Tulosta
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 3/4 dllinssejä (vihreitä)
  • 175 gpekonia
  • 2 kplmaalaisleipäviipaletta
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 100 gvuonankaalia eli machesalaattia
  • 4 kplviikunoita
  • 125 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (roquefort)
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1 dlsaksanpähkinöitä

Kastike

  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kypsennä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kypsät linssit kylmällä vedellä ja valuta ne.

Hienonna pekoni ja kuutioi maalaisleipä.

Kuumenna paistinpannu ja ruskista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan. Siirrä lautaselle. Lisää öljy pannulle ja paahda leipäkuutiot rapeiksi.

Huuhdo ja valuta salaatti. Huuhdo ja lohko viikunat. Paloittele juusto.

Sekoita kastikkeen aineet yhteen.

Kokoa salaatti sekoittamalla kaikki aineet varovasti kulhossa. Lisää juusto viimeisenä nostellen.

Kaada kastike roquefort-salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi koota roquefort-salaatit myös lautasannoksiksi.

MITÄ PIDIT?
3.75