Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rustiikki roquefort-salaatti

25 min

Ranskalaisessa roquefort-salaatissa on hienostunut makumaailma: viikunat, saksanpähkinät ja homejuusto sopivat ihanasti yhteen.

19.2.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
3/4 dl
linssejä (vihreitä)
175 g
pekonia
2 kpl
maalaisleipäviipaletta
3 rkl
oliiviöljyä
100 g
vuonankaalia eli machesalaattia
4 kpl
viikunoita
125 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (roquefort)
1/2 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
1 dl
saksanpähkinöitä
Kastike
3/4 dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
dijoninsinappia
1/2 tl
sormisuolaa
1/4 tl
mustapippuria

Kypsennä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kypsät linssit kylmällä vedellä ja valuta ne.

Hienonna pekoni ja kuutioi maalaisleipä.

Kuumenna paistinpannu ja ruskista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan. Siirrä lautaselle. Lisää öljy pannulle ja paahda leipäkuutiot rapeiksi.

Huuhdo ja valuta salaatti. Huuhdo ja lohko viikunat. Paloittele juusto.

Sekoita kastikkeen aineet yhteen.

Kokoa salaatti sekoittamalla kaikki aineet varovasti kulhossa. Lisää juusto viimeisenä nostellen.

Kaada kastike roquefort-salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi koota roquefort-salaatit myös lautasannoksiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt