Maku

Teriyakisalaatti grillatuista kasviksista

50 min
4
0

Teriyakisalaatti grillatuista kasviksista

KA
LA
MA
MU
0
4
Kauniin värikkäät grillikasvikset ovat kesäisen ruokapöydän ihanimpia herkkuja. Sekoita paahtuneiden grillikasviksien joukkoon japanilaistyylinen teriyaki-kastike ja mehevä salaatti on valmis. Suosittelemme!
Teksti Akseli Herlevi, Uura Hagberg
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplpunasipulia (uuden sadon)
  • 1 kplpaprikaa
  • 200 gfenkolia
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1 kplmunakoisoa
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 3 rkltuoretta korianteria

Teriyakikastike

  • 1 dlsakea (japanilaista riisiviinaa)
  • 1 dlsakea (makeaa, mirimiä)
  • 1 dlsoijakastiketta
  • 25 gtuoretta inkivääriä
  • 1 rklsokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Keitä makean teriyakikastikkeen aineksia 10 minuuttia kattilassa.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Voit käyttää salaattiin hyvin myös valmista teriyakikastiketta.

Huuhtele kasvikset hyvin ja leikkaa ne isoiksi tasapaksuisiksi paloiksi. Sipaise öljyä pintaan.

Grillaa kasviksiin raidat. Pane kaikki kasvikset yhtä aikaa ritilälle ja ota nopeimmin kypsyvät kasvikset ensimmäiseksi pois. Eniten grillausaikaa vaativat fenkoli ja munakoiso.

Leikkaa grillikasvikset paloiksi. Sekoita kulhossa grillikasvikset ja kastike.

Asettele teriakisalaatti tarjolle kulhoon tai annoslautasille. Koristele grillatut kasvikset tuoreella korianterilla.

  • Salaatti toimii hyvin lisäkkeenä grillattujen liha- ja kalaruokien kanssa.
  • Jos tarjoat teriyakisalaatin kasvisruokailijan pääruokana, grillaa pinnalle halloumi-juustoa.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä