Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Teriyakisalaatti grillatuista kasviksista

50 min

Kauniin värikkäät grillikasvikset ovat kesäisen ruokapöydän ihanimpia herkkuja. Sekoita paahtuneiden grillikasviksien joukkoon japanilaistyylinen teriyaki-kastike ja mehevä salaatti on valmis. Suosittelemme!

Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
punasipulia (uuden sadon)
1 kpl
paprikaa
200 g
fenkolia
1 kpl
kesäkurpitsaa
1 kpl
munakoisoa
4 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
tuoretta korianteria
Teriyakikastike
1 dl
sakea (japanilaista riisiviinaa)
1 dl
sakea (makeaa, mirimiä)
1 dl
soijakastiketta
25 g
tuoretta inkivääriä
1 rkl
sokeria

Keitä makean teriyakikastikkeen aineksia 10 minuuttia kattilassa.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Voit käyttää salaattiin hyvin myös valmista teriyakikastiketta.

Huuhtele kasvikset hyvin ja leikkaa ne isoiksi tasapaksuisiksi paloiksi. Sipaise öljyä pintaan.

Grillaa kasviksiin raidat. Pane kaikki kasvikset yhtä aikaa ritilälle ja ota nopeimmin kypsyvät kasvikset ensimmäiseksi pois. Eniten grillausaikaa vaativat fenkoli ja munakoiso.

Leikkaa grillikasvikset paloiksi. Sekoita kulhossa grillikasvikset ja kastike.

Asettele teriyakisalaatti tarjolle kulhoon tai annoslautasille. Koristele grillatut kasvikset tuoreella korianterilla.

  • Salaatti toimii hyvin lisäkkeenä grillattujen liha- ja kalaruokien kanssa.
  • Jos tarjoat teriyakisalaatin kasvisruokailijan pääruokana, grillaa pinnalle halloumi-juustoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt