Maku

Ranskalainen kesäsalaatti

35 min
4.3
0

Ranskalainen kesäsalaatti

KA
0
4.3
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 450 gparsaa (vihreää)
  • 2 kplranskanleipäviipaletta (kuivahtanutta)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 kpltammenlehtisalaattia ruukussa
  • 1 kplfriseesalaattia ruukussa
  • 3 dlvuonankaalia eli machesalaattia
  • 100 gcamembertjuustoa
  • 1 dlvadelmia (tuoreita)

Nobiskastike

  • 1 kplmunaa
  • 2 tlvalkoviinietikkaa
  • 2 tlsinappia (ranskalaista)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 kplvalkosipulinkynttä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin nobiskastike. Nosta muna kiehuvaan veteen tasan 3 minuutiksi. Jäähdytä hetki kylmässä vedessä.

Halkaise muna varoen ja kaavi sisus suoraan monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää viinietikka, sinappi ja suola. Käynnistä kone ja valuta öljy sekaan ohuena nauhana. Mausta mustapippurilla ja murskatulla valkosipulilla.

Ohenna kastike juoksevammaksi tilkalla vettä. Anna maustua.

Kuori parsat nuppujen alapuolelta, leikkaa tarvittaessa pois noin sentin pala tyvestä. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä nopeasti juoksevan veden alla. Paloittele parsat pariin kolmeen osaan.

Murenna leipä karkeaksi rouheeksi. Paahda rouhe rapeaksi öljyssä pannulla. Anna jäähtyä.

Kokoa rankslaiset kesäsalaattiannokset suoraan lautasille. Pane pohjalle huuhdotut, paloitellut salaatinlehdet. Lisää päälle parsat, paloiteltu camembert ja vadelmat. Ripottele päälle leipärouhetta.

Tarjoa ranskalainen kesäsalaatti ja nobiskastike erikseen.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä