Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ranskalainen kesäsalaatti

35 min
26.6.2013
Reseptin ainekset
4 annosta
450 g
parsaa (vihreää)
2 kpl
ranskanleipäviipaletta (kuivahtanutta)
2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
tammenlehtisalaattia ruukussa
1 kpl
friseesalaattia ruukussa
3 dl
vuonankaalia eli machesalaattia
100 g
camembertjuustoa
1 dl
vadelmia (tuoreita)
Nobiskastike
1 kpl
munaa
2 tl
valkoviinietikkaa
2 tl
sinappia (ranskalaista)
1/2 tl
suolaa
2 dl
rypsiöljyä
1/4 tl
mustapippuria
1/2 kpl
valkosipulinkynttä

Valmista ensin nobiskastike. Nosta muna kiehuvaan veteen tasan 3 minuutiksi. Jäähdytä hetki kylmässä vedessä.

Halkaise muna varoen ja kaavi sisus suoraan monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää viinietikka, sinappi ja suola. Käynnistä kone ja valuta öljy sekaan ohuena nauhana. Mausta mustapippurilla ja murskatulla valkosipulilla.

Ohenna kastike juoksevammaksi tilkalla vettä. Anna maustua.

Kuori parsat nuppujen alapuolelta, leikkaa tarvittaessa pois noin sentin pala tyvestä. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä nopeasti juoksevan veden alla. Paloittele parsat pariin kolmeen osaan.

Murenna leipä karkeaksi rouheeksi. Paahda rouhe rapeaksi öljyssä pannulla. Anna jäähtyä.

Kokoa rankslaiset kesäsalaattiannokset suoraan lautasille. Pane pohjalle huuhdotut, paloitellut salaatinlehdet. Lisää päälle parsat, paloiteltu camembert ja vadelmat. Ripottele päälle leipärouhetta.

Tarjoa ranskalainen kesäsalaatti ja nobiskastike erikseen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt