Maku

Grillattu nektariini-vadelmasalaatti

15 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
0

Raikas nektariinisalaatti on hyvä lisäke vaikka grillatulle kanalle. Punertavan salaatinkastikkeen salaisuus ovat soseutetut tuoreet vadelmat, jotka saavat seurakseen öljyä ja balsamicoa.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Pia Inberg

Ainekset (4 annosta)

  • 4kypsää nektariinia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlsormisuolaa
  • 1 ps (150 g)salaattisekoitusta
  • 1 dltuoreita vadelmia

Kastike

  • 2 dltuoreita vadelmia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklbalsamicoa
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Huuhdo ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja sivele leikkauspinta öljyllä.

Grillaa nektariineja kohtalaisella lämmöllä 3–4 minuuttia. Mausta ripauksella sormisuolaa.

Valmista kastike. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Lisää öljy, balsamico ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Jaa salaatti, nektariinit ja vadelmat lautasille. Lusikoi päälle kastiketta.

Tarjoa nektariini-vadelmasalaatin kanssa grillissä lämmitettyä valkosipulileipää.

MITÄ PIDIT?
5