Maku

Grillattu nektariini-vadelmasalaatti

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Raikas nektariinisalaatti on hyvä lisäke vaikka grillatulle kanalle. Punertavan salaatinkastikkeen salaisuus ovat soseutetut tuoreet vadelmat, jotka saavat seurakseen öljyä ja balsamicoa.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
0
Kuvat Pia Inberg


Ainekset (4 annosta)

  • 4kypsää nektariinia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlsormisuolaa
  • 1 ps (150 g)salaattisekoitusta
  • 1 dltuoreita vadelmia

Kastike

  • 2 dltuoreita vadelmia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklbalsamicoa
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Huuhdo ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja sivele leikkauspinta öljyllä.

Grillaa nektariineja kohtalaisella lämmöllä 3–4 minuuttia. Mausta ripauksella sormisuolaa.

Valmista kastike. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Lisää öljy, balsamico ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Jaa salaatti, nektariinit ja vadelmat lautasille. Lusikoi päälle kastiketta.

Tarjoa nektariini-vadelmasalaatin kanssa grillissä lämmitettyä valkosipulileipää.

MITÄ PIDIT?
5