Maku

Kvinoasalaatti

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
Tämä kauniin värinen kvinoasalaatti hurmaa varmasti! Feta, vahva minttu ja sitruunamehu tuovat salaattiin luonnetta. Kvinoa ja uunissa paahdetut paprikat ovat niin meheviä, ettei kastiketta kaipaa lainkaan!
GL
MU
4
0


Ainekset (10 annosta)

  • 3 kplpaprikaa
  • 2 dlkvinoaa
  • 150 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 1 dltuoretta minttua (vahvaa minttua)
  • 1/4 dlsitruunamehua
Tulosta

Puolita paprikat. Poista kanta, siemenkodat ja siemenkiinnikkeet.

Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä ja nosta paprikanpuolikkaat vuokaan vieri viereen leikkauspinta alaspäin. Nosta vuoka uuniin 200-asteisen grillivastuksen alle noin 20 minuutiksi, tai kunnes paprikoiden kuoret ovat selvästi mustuneet.

Nosta paprikat vuoasta jäähtymään tukevaan muovipussiin. Nylje jäähtyneistä paprikoista kuoret mahdollisimman tarkkaan.

Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja kumoa kattilaan. Lisää vettä ja keitä pakkauksen kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Leikkaa kuoritut paprikat kuutioiksi ja sekoita kvinoan joukkoon. Murustele feta ja hienonna minttu salaatin joukkoon. Viimeistele salaatti sitruunamehulla.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »