Maku

Peruna-savukalasalaatti

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Perunasalaatista tulee täyttävä ateria, kun lisäät pottujen sekaan savulohta, herneitä ja papuja.
GL
MA
MU
5
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gperunoita (uusia, pieniä, keitettyjä)
  • 200 gvihreitä papuja
  • 100 gherneitä
  • 300 glämminsavustettua kirjolohta
  • 8 kplretiisiä
  • 1/2 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Sinappikastike

  • 1/2 dldijoninsinappia
  • 1-2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlrypsiöljyä
Tulosta

Valmista peruna-savukalasalaatti näin:

Tee ensin kastike. Varmista, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä.

Sekoita sinappi, sitruunamehu ja mausteet kulhossa. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Halkaise perunat ja sekoita joukkoon kastike. Anna maustua.

Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 1–2 minuuttia. Kiehauta herneet. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä.

Paloittele kala. Viipaloi huuhdotut retiisit.

Kokoa peruna-savukalasalaatti vadille.

MITÄ PIDIT?
5