


Peruna-savukalasalaatti
20 min
Peruna-savukalasalaatti on maistuva yhdistelmä pottuja, savulohta, herneitä ja papuja. Täyttävä annos sopii niin lounaaksi kuin päivälliseksikin.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
perunoita (uusia, pieniä, keitettyjä)
200 g
vihreitä papuja
100 g
herneitä
300 g
lämminsavustettua kirjolohta
8
retiisiä
1/2 dl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
Sinappikastike
1/2 dl
dijoninsinappia
1-2 rkl
sitruunamehua
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 dl
rypsiöljyä
Peruna-savukalasalaatti – ohje:
- Tee ensin kastike. Varmista, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä.
- Sekoita sinappi, sitruunamehu ja mausteet kulhossa. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
- Halkaise perunat ja sekoita joukkoon kastike. Anna maustua.
- Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 1–2 minuuttia. Kiehauta herneet. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä.
- Paloittele kala. Viipaloi huuhdotut retiisit.
- Kokoa peruna-savukalasalaatti vadille.
Vinkki!
Katso myös suosituin perunasalaatin ohjeemme. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat