4,5(4)
Peruna-savukalasalaatti
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
20 min
Perunasalaatista tulee täyttävä ateria, kun lisäät pottujen sekaan savulohta, herneitä ja papuja.
Julkaistu 27.7.2016
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 gperunoita (uusia, pieniä, keitettyjä)
200 gvihreitä papuja
100 gherneitä
300 glämminsavustettua kirjolohta
8 kplretiisiä
1/2 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
Sinappikastike
1/2 dldijoninsinappia
1-2 rklsitruunamehua
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 dlrypsiöljyä

Valmista peruna-savukalasalaatti näin:

Tee ensin kastike. Varmista, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä.

Sekoita sinappi, sitruunamehu ja mausteet kulhossa. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Halkaise perunat ja sekoita joukkoon kastike. Anna maustua.

Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 1–2 minuuttia. Kiehauta herneet. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä.

Paloittele kala. Viipaloi huuhdotut retiisit.

Kokoa peruna-savukalasalaatti vadille.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.