Maku

Linssi-tomaattisalaatti

38 min
0
0

Linssi-tomaattisalaatti

GL
MU
0
0
Marinoi linssit makeiksi ja paahda tomaatit juhlakelpoisiksi. Sinihomejuusto viimeistelee salaatin.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Uunitomaatit

  • 1 kgtomaatteja
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 1/2 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa

Marinoidut linssit

  • 5 dlvihreitä linssejä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlcayennenpippuria

Lisäksi

  • 1 kplpunasipuli
  • 200 gsinihomejuustoa (Aura)
  • 1 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)

Tee näin

38 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN8 min

Aloita salaatin valmistelu tarjoilua edeltävänä päivänä. Pese, puolita ja asettele tomaatit leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle öljyä ja ripottele timjamia ja suolaa. Anna tomaattien paahtua 100-asteisessa uunissa 8 tuntia.

Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta linssit.

Sekoita öljy, viinietikka ja mausteet lämpimiin linsseihin. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää linssien joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sekoita tarjoilupäivänä linssien joukkoon tomaatit, murusteltu sinihomejuusto ja timjami.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä