5(2)
Linssi-tomaattisalaatti
Gluteeniton
Munaton
38 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 min
Marinoi linssit makeiksi ja paahda tomaatit juhlakelpoisiksi. Sinihomejuusto viimeistelee salaatin.
Reseptin ainekset
10 annosta
Uunitomaatit
1 kgtomaatteja
2 rkloliiviöljyä
1 1/2 tltimjamia
1/2 tlsuolaa
Marinoidut linssit
5 dlvihreitä linssejä
3 rkloliiviöljyä
2 rklbalsamiviinietikkaa
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
1/2 tlcayennenpippuria
Lisäksi
1 kplpunasipuli
200 gsinihomejuustoa (Aura)
1 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)

Aloita salaatin valmistelu tarjoilua edeltävänä päivänä. Pese, puolita ja asettele tomaatit leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle öljyä ja ripottele timjamia ja suolaa. Anna tomaattien paahtua 100-asteisessa uunissa 8 tuntia.

Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta linssit.

Sekoita öljy, viinietikka ja mausteet lämpimiin linsseihin. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää linssien joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sekoita tarjoilupäivänä linssien joukkoon tomaatit, murusteltu sinihomejuusto ja timjami.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo