Maku

Linssi-tomaattisalaatti

38 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
8 min
Marinoi linssit makeiksi ja paahda tomaatit juhlakelpoisiksi. Sinihomejuusto viimeistelee salaatin.
GL
MU
5
0


Ainekset (10 annosta)

Uunitomaatit

  • 1 kgtomaatteja
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 1/2 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa

Marinoidut linssit

  • 5 dlvihreitä linssejä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlcayennenpippuria

Lisäksi

  • 1 kplpunasipuli
  • 200 gsinihomejuustoa (Aura)
  • 1 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
Tulosta

Aloita salaatin valmistelu tarjoilua edeltävänä päivänä. Pese, puolita ja asettele tomaatit leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle öljyä ja ripottele timjamia ja suolaa. Anna tomaattien paahtua 100-asteisessa uunissa 8 tuntia.

Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta linssit.

Sekoita öljy, viinietikka ja mausteet lämpimiin linsseihin. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää linssien joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sekoita tarjoilupäivänä linssien joukkoon tomaatit, murusteltu sinihomejuusto ja timjami.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »