


Linssi-tomaattisalaatti
38 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 min
Marinoi linssit makeiksi ja paahda tomaatit juhlakelpoisiksi. Sinihomejuusto viimeistelee salaatin.
Reseptin ainekset
10 annosta
Uunitomaatit
1 kg
tomaatteja
2 rkl
oliiviöljyä
1 1/2 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa
Marinoidut linssit
5 dl
vihreitä linssejä
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
cayennenpippuria
Lisäksi
1 kpl
punasipuli
200 g
sinihomejuustoa (Aura)
1 dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
Aloita salaatin valmistelu tarjoilua edeltävänä päivänä. Pese, puolita ja asettele tomaatit leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle öljyä ja ripottele timjamia ja suolaa. Anna tomaattien paahtua 100-asteisessa uunissa 8 tuntia.
Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta linssit.
Sekoita öljy, viinietikka ja mausteet lämpimiin linsseihin. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää linssien joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sekoita tarjoilupäivänä linssien joukkoon tomaatit, murusteltu sinihomejuusto ja timjami.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat