Maku

Nizzansalaatti – klassinen salaattiherkku vie makumatkalle Ranskaan

50 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen20 min
Klassinen nizzansalaatti on ranskalainen salaattiherkku, jossa maistuvat peruna, tonnikala, anjovis ja munat.
GL
LA
MA
4.1
1
Kuvat Kirsi Salovaara


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkeitettyä uutta perunaa
  • 100 gkeitettyjä vihreitä papuja
  • 3 kplkeitettyä munaa
  • 1 kplsipulia
  • 4 kpltomaattia
  • 1/2 kplkurkkua
  • 300 gtonnikalaa öljyssä
  • 65 ganjovista
  • 1 dloliiveja
  • 4 rklpersiljaa

Kastike

  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1/2 rkldijoninsinappia
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklpersiljaa
  • 1 dlkylmäpuristettua rypsiöljyä
Tulosta

Valmista nizzansalatti näin:

Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarkista maku.

Viipaloi perunat ja paloittele pavut. Leikkaa munat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Valuta tonnikala ja anjovisfileet. Paloittele tonnikala sopiviksi suupaloiksi.

Asettele ainekset kauniiksi salaatiksi laakeaan kulhoon. Lisää päällimmäiseksi munalohkoja, anjovisfileitä ja oliiveja.

Lusikoi nizzansalaatille kastiketta. Koristele persiljalla tai tillillä.

Tarjoa nizzansalaatti rapeakuorisen maalaisleivän tai patongin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1