Maku

Nizzansalaatti

50 min
4
1

Nizzansalaatti

GL
LA
MA
1
4
Klassinen nizzansalaatti on ranskalainen salaattiherkku, jossa maistuvat peruna, tonnikala, anjovis ja munat.
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkeitettyä uutta perunaa
  • 100 gkeitettyjä vihreitä papuja
  • 3 kplkeitettyä munaa
  • 1 kplsipulia
  • 4 kpltomaattia
  • 1/2 kplkurkkua
  • 300 gtonnikalaa öljyssä
  • 65 ganjovista
  • 1 dloliiveja
  • 4 rklpersiljaa

Kastike

  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1/2 rkldijoninsinappia
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklpersiljaa
  • 1 dlkylmäpuristettua rypsiöljyä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista nizzansalatti näin:

Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarkista maku.

Viipaloi perunat ja paloittele pavut. Leikkaa munat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Valuta tonnikala ja anjovisfileet. Paloittele tonnikala sopiviksi suupaloiksi.

Asettele ainekset kauniiksi salaatiksi laakeaan kulhoon. Lisää päällimmäiseksi munalohkoja, anjovisfileitä ja oliiveja.

Lusikoi nizzansalaatille kastiketta. Koristele persiljalla tai tillillä.

Tarjoa nizzansalaatti rapeakuorisen maalaisleivän tai patongin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä