


Nizzansalaatti – klassinen salaattiherkku vie makumatkalle Ranskaan
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Klassinen nizzansalaatti on ranskalainen salaattiherkku, jossa maistuvat peruna, tonnikala, anjovis ja munat.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
keitettyä uutta perunaa
100 g
keitettyjä vihreitä papuja
3
keitettyä munaa
1
sipuli
4
tomaattia
1/2
kurkkua
300 g
tonnikalaa öljyssä
65 g
anjovista
1 dl
oliiveja
4 rkl
persiljaa
Kastike
1/2 dl
sitruunamehua
1 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
1/2 rkl
dijoninsinappia
1/2 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 rkl
persiljaa
1 dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmista nizzansalatti näin:
Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarkista maku.
Viipaloi perunat ja paloittele pavut. Leikkaa munat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Valuta tonnikala ja anjovisfileet. Paloittele tonnikala sopiviksi suupaloiksi.
Asettele ainekset kauniiksi salaatiksi laakeaan kulhoon. Lisää päällimmäiseksi munalohkoja, anjovisfileitä ja oliiveja.
Lusikoi nizzansalaatille kastiketta. Koristele persiljalla tai tillillä.
Tarjoa nizzansalaatti rapeakuorisen maalaisleivän tai patongin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat