Nizzansalaatti – klassinen salaattiherkku vie makumatkalle Ranskaan
50 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
20 minKlassinen nizzansalaatti on ranskalainen salaattiherkku, jossa maistuvat peruna, tonnikala, anjovis ja munat.
GL
LA
MA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.6.2006

Nizzansalaatti – klassinen salaattiherkku vie makumatkalle Ranskaan
Ainekset (4 annosta)
- 400 gkeitettyä uutta perunaa
- 100 gkeitettyjä vihreitä papuja
- 3 kplkeitettyä munaa
- 1 kplsipulia
- 4 kpltomaattia
- 1/2 kplkurkkua
- 300 gtonnikalaa öljyssä
- 65 ganjovista
- 1 dloliiveja
- 4 rklpersiljaa
Kastike
- 1/2 dlsitruunamehua
- 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
- 1/2 rkldijoninsinappia
- 1/2 rklsokeria
- 1/2 tlsuolaa
- 2 rklpersiljaa
- 1 dlkylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmista nizzansalatti näin:
Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarkista maku.
Viipaloi perunat ja paloittele pavut. Leikkaa munat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Valuta tonnikala ja anjovisfileet. Paloittele tonnikala sopiviksi suupaloiksi.
Asettele ainekset kauniiksi salaatiksi laakeaan kulhoon. Lisää päällimmäiseksi munalohkoja, anjovisfileitä ja oliiveja.
Lusikoi nizzansalaatille kastiketta. Koristele persiljalla tai tillillä.
Tarjoa nizzansalaatti rapeakuorisen maalaisleivän tai patongin kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.03