Nizzansalaatti – klassinen salaattiherkku vie makumatkalle Ranskaan
gluteeniton
laktoositon
maidoton
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Klassinen nizzansalaatti on ranskalainen salaattiherkku, jossa maistuvat peruna, tonnikala, anjovis ja munat.

Reseptin ainekset 4 annosta
400 gkeitettyä uutta perunaa
100 gkeitettyjä vihreitä papuja
3 kplkeitettyä munaa
1 kplsipulia
4 kpltomaattia
1/2 kplkurkkua
300 gtonnikalaa öljyssä
65 ganjovista
1 dloliiveja
4 rklpersiljaa
Kastike
1/2 dlsitruunamehua
1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
1/2 rkldijoninsinappia
1/2 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
2 rklpersiljaa
1 dlkylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmista nizzansalatti näin:
Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarkista maku.
Viipaloi perunat ja paloittele pavut. Leikkaa munat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Valuta tonnikala ja anjovisfileet. Paloittele tonnikala sopiviksi suupaloiksi.
Asettele ainekset kauniiksi salaatiksi laakeaan kulhoon. Lisää päällimmäiseksi munalohkoja, anjovisfileitä ja oliiveja.
Lusikoi nizzansalaatille kastiketta. Koristele persiljalla tai tillillä.
Tarjoa nizzansalaatti rapeakuorisen maalaisleivän tai patongin kanssa.