


Kesäpöydän puheenaihe
Karviais-lyttyperunasalaatti − perunat saavat seuraa kirpsakoista karviaisista ja raejuustolla kevennetystä kastikkeesta
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Karviais-lyttyperunasalaatti tuo kesäpöytään jotain uutta. Paahdetut, rapeareunaiset perunat saavat rinnalleen sesongin vihanneksia ja kirpsakan makeita karviaisia. Raejuusto-ranskankermakastike on kevyt mutta täynnä makua.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g (noin 1 l)
varhaisperunoita
3 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
3
avomaankurkkua
1
punasipuli
1 nippu
retiisejä
1 rs (250 g)
karviaisia
½ l
herneitä
2 dl
ruohosipulia
Kastike
1 dl
raejuustoa
1 dl
ranskankermaa
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
karkeaa dijonsinappia
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Karviais-lyttyperunasalaatti − ohje:
- Pese perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, siivilöi ja jäähdytä.
- Kumoa perunat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri perunoihin. Litistä perunat paistinlastalla tai lasin pohjalla.
- Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kääntele ne muutaman kerran paahtamisen aikana.
- Kuori ja halkaise kurkut. Poista siemenet ja leikkaa kurkut haarukkapaloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli viipaleiksi, viipaloi myös retiisit. Huuhtele marjat, riivi herneet ja hienonna ruohosipulit. Laita kasvikset ja marjat kulhoon, lisää paahdetut perunat ja ruohosipuli.
- Yhdistä kastikkeen ainekset sauva- tai tehosekoittimen kulhossa ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat