Maku

Lämmin bataatti-fetasalaatti

40 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen25 min
Lämmin bataatti-fetasalaatti on herkullinen kasvisruoka, joka sopii niin lisäkkeeksi kuin pääruoaksi. Suosittelemme!
GL
KA
MU
4.59
8
Kuvat Joonas Vuorinen


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gbataattia
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tltimjamia
  • 150 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 300 gkikherneitä (säilyke)
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 1/2 kplkurkkua

Lisäksi

  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rkloliiviöljyä
Tulosta

Kuori ja lohko bataatti. Nosta lohkot leivinpaperin päälle uunipellille.

Huuhtele ja silppua chili. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Mausta ainekset öljyllä, suolalla ja pippurilla.

Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes bataatti kypsyy.

Revi salaatti kulhoon, pilko kulhoon myös kurkku ja murenna feta. Lisää salaattipohjan päälle valutetut ja huuhdellut kikherneet ja uunissa paahdetut kasvikset.

Viimeistele lämmin bataatti-fetasalaatti öljyllä ja etikalla.

MITÄ PIDIT?
4.59