


Lämmin bataatti-fetasalaatti
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Lämmin bataatti-fetasalaatti on herkullinen kasvisruoka, joka sopii niin lisäkkeeksi kuin pääruoaksi. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
4 annosta
Lämmin bataatti-fetasalaatti
500 g
bataattia
1/2
tuoretta chiliä
1
punasipulia
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
timjamia
150 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
300 g
kikherneitä (säilyke)
1 kpl
jääsalaattia ruukussa
1/2
kurkkua
Lisäksi
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
Lämmin bataatti-fetasalaatti – ohje:
- Kuori ja lohko bataatti. Nosta lohkot leivinpaperin päälle uunipellille.
- Huuhtele ja silppua chili. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Mausta ainekset öljyllä, suolalla, pippurilla ja timjamilla.
- Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes bataatti kypsyy.
- Revi salaatti kulhoon, pilko kulhoon myös kurkku ja murenna feta. Lisää salaattipohjan päälle valutetut ja huuhdellut kikherneet ja uunissa paahdetut kasvikset.
- Viimeistele lämmin bataatti-fetasalaatti öljyllä ja etikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat