Lämmin bataatti-fetasalaatti
gluteeniton
kasvis
munaton
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Lämmin bataatti-fetasalaatti on herkullinen kasvisruoka, joka sopii niin lisäkkeeksi kuin pääruoaksi. Suosittelemme!

Reseptin ainekset 4 annosta
Lämmin bataatti-fetasalaatti
500 gbataattia
1/2 tuoretta chiliä
1 punasipulia
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1/2 tltimjamia
150 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
300 gkikherneitä (säilyke)
1 kpljääsalaattia ruukussa
1/2kurkkua
Lisäksi
2 rklbalsamiviinietikkaa
1 rkloliiviöljyä
Lämmin bataatti-fetasalaatti – ohje:
- Kuori ja lohko bataatti. Nosta lohkot leivinpaperin päälle uunipellille.
- Huuhtele ja silppua chili. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Mausta ainekset öljyllä, suolalla, pippurilla ja timjamilla.
- Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes bataatti kypsyy.
- Revi salaatti kulhoon, pilko kulhoon myös kurkku ja murenna feta. Lisää salaattipohjan päälle valutetut ja huuhdellut kikherneet ja uunissa paahdetut kasvikset.
- Viimeistele lämmin bataatti-fetasalaatti öljyllä ja etikalla.