4,3(53)
Lämmin bataatti-fetasalaatti
gluteeniton
kasvis
munaton
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Lämmin bataatti-fetasalaatti on herkullinen kasvisruoka, joka sopii niin lisäkkeeksi kuin pääruoaksi. Suosittelemme!
Julkaistu 17.11.2014
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Lämmin bataatti-fetasalaatti
500 gbataattia
1/2 tuoretta chiliä
1 punasipulia
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1/2 tltimjamia
150 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
300 gkikherneitä (säilyke)
1 kpljääsalaattia ruukussa
1/2kurkkua
Lisäksi
2 rklbalsamiviinietikkaa
1 rkloliiviöljyä

Lämmin bataatti-fetasalaatti – ohje:

  1. Kuori ja lohko bataatti. Nosta lohkot leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Huuhtele ja silppua chili. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Mausta ainekset öljyllä, suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  3. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes bataatti kypsyy.
  4. Revi salaatti kulhoon, pilko kulhoon myös kurkku ja murenna feta. Lisää salaattipohjan päälle valutetut ja huuhdellut kikherneet ja uunissa paahdetut kasvikset.
  5. Viimeistele lämmin bataatti-fetasalaatti öljyllä ja etikalla.
9 kommenttia