Maku

Salaattipohja

20 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
0

Salaatin kokoaminen alkaa salaattipohjasta. Maistuva pohja valmistuu rapsakkuudeltaan ja maultaan erilaisista aineksista. Pinaatti ja rucola antavat salaattipohjaan ravinteikkuutta.
Tulosta
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Mikael Pettersson

Ainekset (25 annosta)

  • 300 gjääsalaattia ruukussa
  • 300 grucolaa
  • 300 gpinaattia
  • 100 gmangoldia eli lehtijuurikasta

Lisäksi

  • 800 gparsakaalia
  • 600 gkirsikkatomaattia
  • 300 gretiisejä
  • 200 gsiemensekoitusta (esim. GoGreen)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Pese ja kuivaa salaatit huolellisesti. Revi ne isoon salaattikulhoon.

Huuhtele parsakaalit, tomaatit ja retiisit.

Leikkaa parsakaalit kukintojen mukaisesti irti varresta. Kypsennä suolalla maustetussa vedessä kattilassa tai mikrouunissa. Jätä parsakaaleihin purutuntumaa. Valuta hyvin.

Jätä kirsikkatomaatit kokonaisiksi mutta viipaloi retiisit.

Pane kasvikset ja siemenet tarjolle omiin kulhoihinsa, niin vieraat saavat rakentaa salaattipohjan makunsa mukaisesti.

Nopean salaattipohjan saat käyttövalmiista salaattisekoituksista.

MITÄ PIDIT?
4