Maku

Coleslaw – maukas ja mehevä kaalisalaatti

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Majoneesinen kaalisalaatti eli coleslaw on mainion mehevä lisuke, joka sopii niin grilliruokien kaveriksi kuin hampurilaisen väliin. Testaa tästä ihana coleslaw-salaatti!
GL
MA
MU
3.7
1
Julkaistu: 7.7.2016


Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkeräkaalia (mielellään kesäkaalia)
  • 2 porkkanaa
  • 2 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • ½ dlsokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tlsuolaa
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 dlkevytmajoneesia
  • 1 rklsinappia
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Coleslaw valmistetaan näin:

  1. Suikaloi kaali. Kuori tai raaputa porkkanat. Suikaloi tai raasta (karkealla terällä) porkkanat. Sekoita kaali ja porkkanasuikaleet kulhossa.
  2. Mittaa vesi, väkiviinaetikka, sokeri, laakerinlehdet, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä.
  3. Kaada liemi kasvisten päälle ja anna marinoitua 10–15 minuuttia. Valuta neste pois.
  4. Mausta majoneesi sinapilla ja mustapippurilla. Sekoita salaatin joukkoon.
  5. Tarjoa coleslaw grilliruoan, hampurilaisen tai hot dogin lisukkeena.
1 kommentti