Chiliä ja seesamia
Korealaiset vieterikurkut ovat hauska ja koukuttavan hyvä lisuke
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Somessa villinneet hauskat vieterikurkut vaativat pientä näpertelyä, mutta valmistuvat nopeasti. Haitarimaisesti leikatut kurkut imevät hyvin korealaisen mausteseoksen itseensä.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
pitkä (kasvihuone)kurkku
Maustekastike
1
kevätsipuli
1–2
valkosipulinkynttä
3 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
gochujang-tahnaa
½ rkl
suolaa (tai 2 tl soijakastiketta)
2 tl
seesaminsiemeniä
1 tl
sokeria
Korealaiset vieterikurkut – ohje:
- Valmista ensin maustekastike. Hienonna kevätsipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Huuhtele kurkku ja leikkaa poikittain kolmeen–neljään osaan. Leikkaa terävällä veitsellä kurkkuihin ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä paina veistä pohjaan saakka. Voit asettaa leikkuulaudalle kurkun molemmin puolin esimerkiksi syömäpuikot, mitkä estävät viiltojen painumisen pohjaan saakka.
- Käännä kurkut ympäri ja leikkaa toiselle puolelle ohuita vinottaisia viiltoja noin 45 asteen kulmassa painamatta veistä taas pohjaan saakka.
- Nosta vieterikurkut maustekastikkeeseen ja kääntele sekaisin niin, että ne ovat kauttaaltaan kastikkeessa. Anna maustua vähintään 15 minuuttia ja tarjoa heti.
Vinkki!
Saat kurkuista gluteenittomat, kun käytät gochujang-tahnan sijasta 0,5 tl chilihiutaleita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat