Maku

Paistetut portobellot ja lehtikaalisalaatti

1 h 25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen1 h
Karita Tykän portobellot saavat makua, kun ne marinoidaan ennen paistamista. Lehtikaalisalaatin kanssa sienistä saa ruokaisan, mutta ihanan raikkaan annoksen.
GL
MA
MU
5
0
Kuvat Kreetta Järvenpää


Ainekset (4 annosta)

  • 10 kplportobelloa (tai isoa herkkusientä)
  • 3 rkltimjamia (silputtuna)

Marinadi

  • 4 rkloliiviöljyä
  • 3 rklsitruunamehua
  • 3 rkltimjamia (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)

Päälle

  • 1 kplsitruunaa (puristettua mehua maun mukaan)
  • 1/2 dltuoreyrttejä (silputtuna)

Salaatti

  • 100 glehtikaalia
  • 2 kplkevätsipulia
  • 1 kplkesäkurpitsaa (pieni)
  • 1 kplavokadoa
  • 1 1/2 dlmaissinjyviä (kypsiä, luomu)
  • 3 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Marinoi ensin portobellot. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta puhdistetut sienet uunivuokaan ja kaada päälle marinadi. Ripottele joukkoon lisää timjamia. Anna maustua noin 30 minuuttia.

Grillaa sieniä 25 minuuttia, kerran kääntäen tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Pirskottele päälle vielä sitruunamehua ja yrttejä.

Valmista salaatti. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti. Pilko lehtikaali, kevätsipuli ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Kuutioi avokadon hedelmäliha. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa ja tarkista maku.

Tarjoile lehtikaalisalaatti huoneenlämpöisten sienten päältä.

MITÄ PIDIT?
5