Maku

Paistetut portobellot ja lehtikaalisalaatti

1 h 25 min
GL
MA
MU
5
0

Karita Tykän portobellot saavat makua, kun ne marinoidaan ennen paistamista. Lehtikaalisalaatin kanssa sienistä saa ruokaisan, mutta ihanan raikkaan annoksen.
Tulosta
Kuvat Kreetta Järvenpää

Ainekset (4 annosta)

  • 10 kplportobelloa (tai isoa herkkusientä)
  • 3 rkltimjamia (silputtuna)

Marinadi

  • 4 rkloliiviöljyä
  • 3 rklsitruunamehua
  • 3 rkltimjamia (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)

Päälle

  • 1 kplsitruunaa (puristettua mehua maun mukaan)
  • 1/2 dltuoreyrttejä (silputtuna)

Salaatti

  • 100 glehtikaalia
  • 2 kplkevätsipulia
  • 1 kplkesäkurpitsaa (pieni)
  • 1 kplavokadoa
  • 1 1/2 dlmaissinjyviä (kypsiä, luomu)
  • 3 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h
MITÄ PIDIT?
5