4,7(3)
Paistetut portobellot ja lehtikaalisalaatti
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Karita Tykän portobellot saavat makua, kun ne marinoidaan ennen paistamista. Lehtikaalisalaatin kanssa sienistä saa ruokaisan, mutta ihanan raikkaan annoksen.
Reseptin ainekset
4 annosta
10 kplportobelloa (tai isoa herkkusientä)
3 rkltimjamia (silputtuna)
Marinadi
4 rkloliiviöljyä
3 rklsitruunamehua
3 rkltimjamia (silputtuna)
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
Päälle
1 kplsitruunaa (puristettua mehua maun mukaan)
1/2 dltuoreyrttejä (silputtuna)
Salaatti
100 glehtikaalia
2 kplkevätsipulia
1 kplkesäkurpitsaa (pieni)
1 kplavokadoa
1 1/2 dlmaissinjyviä (kypsiä, luomu)
3 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
3 rklpersiljaa (silputtuna)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Marinoi ensin portobellot. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta puhdistetut sienet uunivuokaan ja kaada päälle marinadi. Ripottele joukkoon lisää timjamia. Anna maustua noin 30 minuuttia.

Grillaa sieniä 25 minuuttia, kerran kääntäen tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Pirskottele päälle vielä sitruunamehua ja yrttejä.

Valmista salaatti. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti. Pilko lehtikaali, kevätsipuli ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Kuutioi avokadon hedelmäliha. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa ja tarkista maku.

Tarjoile lehtikaalisalaatti huoneenlämpöisten sienten päältä.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.