Maku

Bataattihummus

1 h
GL
KA
MA
MU
VE
5
0

Herkullinen bataattihummus sopii lisukkeeksi, dippikastikkeeksi tai esimerkiksi tortillojen ja suolaisten piirakoiden täytteeksi. Savustettu paprika on tämän koukuttavan hyvän hummuksen juju. Testaa sinäkin!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplbataattia (tai yksi iso)
  • 290 gkikherneitä (säilyke)
  • 1-2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkllimettimehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 1 tlsavupaprikajauhetta (esim. Santa Maria)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • savupaprikajauhetta
  • lehtipersiljaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista bataattihummus näin:

Pese bataatit. Mittaa kattilaan vettä ja keitä bataatit kypsiksi, koosta riippuen 20–30 minuuttia.

Kuori jäähtyneet bataatit. Nosta bataatit leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon.

Lisää valutetut kikherneet ja kaikki loput ainekset.

Käynnistä kone ja anna sen käydä, kunnes hummus on tasaista.

Koristele hummus lehtipersiljalla ja ripauksella savupaprikaa.

Säilytä bataattihummus jääkaapissa.

Jos kaipaat bataattihummukseen lisää potkua, kokeile savupaprikan tilalla savuchili- eli chipotlemaustetta.

MITÄ PIDIT?
5