


Bataattihummus
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Herkullinen bataattihummus sopii lisukkeeksi, dippikastikkeeksi tai esimerkiksi tortillojen ja suolaisten piirakoiden täytteeksi. Savustettu paprika on tämän koukuttavan hyvän hummuksen juju. Testaa sinäkin!
Reseptin ainekset
10 annosta
2 kpl
bataattia (tai yksi iso)
290 g
kikherneitä (säilyke)
1-2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
limettimehua
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
seesamitahnaa eli tahinia
1 tl
savupaprikajauhetta (esim. Santa Maria)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Koristeluun
savupaprikajauhetta
lehtipersiljaa
Bataattihummus – ohje:
- Pese bataatit. Mittaa kattilaan vettä ja keitä bataatit kypsiksi, koosta riippuen 20–30 minuuttia.
- Kuori jäähtyneet bataatit. Nosta bataatit leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon.
- Lisää valutetut kikherneet ja kaikki loput ainekset.
- Käynnistä kone ja anna sen käydä, kunnes hummus on tasaista.
- Koristele hummus lehtipersiljalla ja ripauksella savupaprikaa.
- Säilytä bataattihummus jääkaapissa.
Vinkki!
Jos kaipaat bataattihummukseen lisää potkua, kokeile savupaprikan tilalla savuchili- eli chipotlemaustetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat