Maku

Bataattihummus

1 h
5
0

Bataattihummus

GL
KA
MA
MU
0
5
Makea bataatti ja savustettu paprika ovat tämän koukuttavan hyvän hummuksen juju. Testaa sinäkin!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplbataattia (tai yksi iso)
  • 290 gkikherneitä (säilyke)
  • 1-2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkllimettimehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 1 tlsavupaprikajauhetta (esim. Santa Maria)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • Koristeluun savupaprikajauhetta ja lehtipersiljaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista bataattihummus näin:

Pese bataatit. Mittaa kattilaan vettä ja keitä bataatit kypsiksi, koosta riippuen 20–30 minuuttia.

Kuori jäähtyneet bataatit. Nosta bataatit leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon.

Lisää valutetut kikherneet ja kaikki loput ainekset.

Käynnistä kone ja anna sen

käydä, kunnes hummus

on tasaista.

Koristele hummus lehtipersiljalla ja ripauksella savupaprikaa.

Säilytä bataattihummus jääkaapissa.

Vinkki!

Jos kaipaat lisää potkua, kokeile savupaprikan tilalla savuchili- eli chipotlemaustetta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä