Bataattihummus
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minHerkullinen bataattihummus sopii lisukkeeksi, dippikastikkeeksi tai esimerkiksi tortillojen ja suolaisten piirakoiden täytteeksi. Savustettu paprika on tämän koukuttavan hyvän hummuksen juju. Testaa sinäkin!
GL
KA
MA
MU
VE
4.3
Kuvat
Julkaistu 3.6.2016

Bataattihummus
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 2 kplbataattia (tai yksi iso)
- 290 gkikherneitä (säilyke)
- 1-2 kplvalkosipulinkynttä
- 2 rkllimettimehua
- 2 rkloliiviöljyä
- 2 rklseesamitahnaa eli tahinia
- 1 tlsavupaprikajauhetta (esim. Santa Maria)
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Koristeluun
- savupaprikajauhetta
- lehtipersiljaa
Valmista bataattihummus näin:
Pese bataatit. Mittaa kattilaan vettä ja keitä bataatit kypsiksi, koosta riippuen 20–30 minuuttia.
Kuori jäähtyneet bataatit. Nosta bataatit leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon.
Lisää valutetut kikherneet ja kaikki loput ainekset.
Käynnistä kone ja anna sen käydä, kunnes hummus on tasaista.
Koristele hummus lehtipersiljalla ja ripauksella savupaprikaa.
Säilytä bataattihummus jääkaapissa.
Jos kaipaat bataattihummukseen lisää potkua, kokeile savupaprikan tilalla savuchili- eli chipotlemaustetta.