Maku

Parsakaali-linssisalaatti

50 min
3.5
0

Parsakaali-linssisalaatti

GL
MA
MU
0
3.5
Parsakaali muuttuu paahtamalla aivan vastustamattoman hyväksi. Herkullisen makea, seesaminen tahinikastike mehevöittää keitetyt linssit niin hyvin, ettei salaatti kaipaa muuta kastiketta. Tähän parsakaali-linssisalaattiin jää koukkuun!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 500 gparsakaalia
  • 1/4 tlkuminaa
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/4 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/8 tlcayennenpippuria
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 dllinssejä (belugalinssejä)
  • 5 kpltaateleita
  • 3 kplkevätsipulia
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 125 gpinaattia (baby)
  • 2 dlrucolaa

Tahinikastike

  • 2 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1-2 tlvettä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa parsakaalin kukinnot noin puolen sentin viipaleiksi.

Jauha morttelissa kumina, kaneli ja inkivääri. Sekoita joukkoon pippuri ja öljy. Nosta parsakaalit kulhoon ja kaada mausteöljy päälle. Kääntele niin, että öljy levittyy kaaleihin tasaisesti.

Kumoa parsakaalit uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutiksi. Kääntele pari kertaa paahtumisen aikana, niin kaalit eivät pala.

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

Viipaloi taatelit ja kevätsipulit. Paahda auringonkukansiemenet pannulla, mutta varo polttamasta. Huuhtele pinaatit.

Sekoita tahinikastikkeen ainekset kulhossa keskenään.

Valuta kypsät linssit ja sekoita tahinikastike lämpimiin linsseihin. Anna jäähtyä. Lisää jäähtyneet parsakaalit sekä muut esikäsitellyt raaka-aineet linssien joukkoon. Sekoita.

Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä. Reilu salaatti maistuu myös kevyenä lounaana tai iltapalana.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä