Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Parsakaali-linssisalaatti

50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 15 min

Parsakaali muuttuu paahtamalla aivan vastustamattoman hyväksi. Herkullisen makea, seesaminen tahinikastike mehevöittää keitetyt linssit niin hyvin, ettei salaatti kaipaa muuta kastiketta. Tähän parsakaali-linssisalaattiin jää koukkuun!

16.4.2015
Reseptin ainekset
10 annosta
500 g
parsakaalia
1/4 tl
kuminaa
1/4 tl
kanelia
1/4 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1/8 tl
cayennenpippuria
1/2 dl
rypsiöljyä
2 dl
linssejä (belugalinssejä)
5 kpl
taateleita
3 kpl
kevätsipulia
1/2 dl
auringonkukansiemeniä
125 g
pinaattia (baby)
2 dl
rucolaa
Tahinikastike
2 rkl
seesamitahnaa eli tahinia
1 rkl
hunajaa
1 rkl
sitruunamehua
1-2 tl
vettä

Leikkaa parsakaalin kukinnot noin puolen sentin viipaleiksi.

Jauha morttelissa kumina, kaneli ja inkivääri. Sekoita joukkoon pippuri ja öljy. Nosta parsakaalit kulhoon ja kaada mausteöljy päälle. Kääntele niin, että öljy levittyy kaaleihin tasaisesti.

Kumoa parsakaalit uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutiksi. Kääntele pari kertaa paahtumisen aikana, niin kaalit eivät pala.

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

Viipaloi taatelit ja kevätsipulit. Paahda auringonkukansiemenet pannulla, mutta varo polttamasta. Huuhtele pinaatit.

Sekoita tahinikastikkeen ainekset kulhossa keskenään.

Valuta kypsät linssit ja sekoita tahinikastike lämpimiin linsseihin. Anna jäähtyä. Lisää jäähtyneet parsakaalit sekä muut esikäsitellyt raaka-aineet linssien joukkoon. Sekoita.

Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä. Reilu salaatti maistuu myös kevyenä lounaana tai iltapalana.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt