Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Helppo juhlatarjottava

Nuudelisalaatti pähkinävinegretillä on koukuttava salaattikombo, jota teet aina uudelleen ja uudelleen

45 min

Nuudeleilla ja maapähkinäkastikkeella höystetty kasvissalaatti sopii monenlaiseen ruokavalioon ja on hyvä lisä tukevoittamaan juhlatarjoiluja.

26.5.2025
Reseptin ainekset
10 annosta
200 g
lasinuudeleita (esim. Pirkka)
4
isoa porkkanaa
400 g
varhaiskaalia
15
retiisiä
1 rku
korianteria
½ rku
ruohosipulia
Pähkinävinegretti
½ dl
sileää maapähkinävoita
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
2 tl
hunajaa
2 tl
sriracha-maustekastiketta
noin 1 dl
vettä
Lisäksi
½ dl
seesaminsiemeniä

Nuudelisalaatti ja pähkinävinegretti − ohje:

  1. Pätkäise nuudelit lyhyemmiksi 2–3 osaan. Keitä ja jäähdytä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti.
  2. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi joko veitsellä tai juuresleikkurilla. Leikkaa myös varhaiskaali suikaleiksi ja retiisit viipaleiksi.
  3. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Varo polttamasta.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet tasaiseksi. Lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.
  5. Kääntele nuudelit, kasvikset ja kastike isossa kulhossa sekaisin. Hienonna korianteri ja ruohosipuli ja sekoita salaattiin. Viimeistele salaatti paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Vinkki!

Rapsakka nuudelisalaatti on helppo esivalmistella edellisenä iltana jääkaappiin. Pakkaa nuudelit, kasvikset ja kastike omiin rasioihinsa. Porkkana ja retiisi säilyvät ekstrahyvinä, jos ne pääsevät yöksi kylmään veteen kylpemään. Seesaminsiemenet voi myös paahtaa valmiiksi ja jättää yöksi huoneenlämpöön.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt