Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Helppo juhlatarjottava
Nuudelisalaatti pähkinävinegretillä on koukuttava salaattikombo, jota teet aina uudelleen ja uudelleen
45 min
Nuudeleilla ja maapähkinäkastikkeella höystetty kasvissalaatti sopii monenlaiseen ruokavalioon ja on hyvä lisä tukevoittamaan juhlatarjoiluja.
Reseptin ainekset
10 annosta
200 g
lasinuudeleita (esim. Pirkka)
4
isoa porkkanaa
400 g
varhaiskaalia
15
retiisiä
1 rku
korianteria
½ rku
ruohosipulia
Pähkinävinegretti
½ dl
sileää maapähkinävoita
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
2 tl
hunajaa
2 tl
sriracha-maustekastiketta
noin 1 dl
vettä
Lisäksi
½ dl
seesaminsiemeniä
Nuudelisalaatti ja pähkinävinegretti − ohje:
- Pätkäise nuudelit lyhyemmiksi 2–3 osaan. Keitä ja jäähdytä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti.
- Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi joko veitsellä tai juuresleikkurilla. Leikkaa myös varhaiskaali suikaleiksi ja retiisit viipaleiksi.
- Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Varo polttamasta.
- Sekoita kaikki kastikkeen aineet tasaiseksi. Lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.
- Kääntele nuudelit, kasvikset ja kastike isossa kulhossa sekaisin. Hienonna korianteri ja ruohosipuli ja sekoita salaattiin. Viimeistele salaatti paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Vinkki!
Rapsakka nuudelisalaatti on helppo esivalmistella edellisenä iltana jääkaappiin. Pakkaa nuudelit, kasvikset ja kastike omiin rasioihinsa. Porkkana ja retiisi säilyvät ekstrahyvinä, jos ne pääsevät yöksi kylmään veteen kylpemään. Seesaminsiemenet voi myös paahtaa valmiiksi ja jättää yöksi huoneenlämpöön.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat