Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Makua marjoista

Broilerisalaatti ja mustaherukkakastike – tuttu makupari maistuu kesäisen salaatin muodossa

1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min

Mehevän broilerin seuraksi sopii kesäinen salaatti aprikoosista, kesäkurpitsasta ja babypinaatista. Happamanmakea mustaherukkakastike saa säväyksen currysta ja viimeistelee annoksen raikkaan mausteisesti.

24.7.2025

Reseptin ainekset
4 annosta
4
broilerinrintafileetä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
⅓ tl
cayennenpippuria
4
aprikoosia
2
kesäsipulia varsineen
1
kesäkurpitsa
1
mieto chili
1 ps (80 g)
babypinaattia
1 rs (70 g)
rucolaa
1 rku
korianteria
Kastike
1 dl
mustaherukoita
½ dl
sitruunanmehua
½ dl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
currya
1 tl
suolaa

Broilerisalaatti ja mustaherukkakastike − ohje:

  1. Kuivaa broilerinfileet talouspaperilla. Laita lihat kulhoon tai suljettavaan muovipussiin. Lisää öljy ja mausteet ja hiero ne lihojen pinnalle. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
  2. Halkaise aprikoosit, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Hienonna sipulit varsineen. Leikkaa kesäkurpitsa ja chili viipaleiksi. Huuhtele pinaatti ja rucola, hienonna korianteri.
  3. Huuhtele marjat ja laitan ne sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunanmehu, öljy, hunaja ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.
  4. Paista fileitä grillissä suoralla lämmöllä tai paistinpannulla öljyssä noin 10 minuuttia. Kääntele lihoja useamman kerran paistamisen aikana. Voit kypsentää lihoja myös180-asteissa airfryerissä 18 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Sekoita salaattiainekset kulhossa tai tarjoiluvadilla. Leikkaa lihat viipaleiksi ja lisää ne ja kastike salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Vinkki!

Salaattiin sopivat myös persikat ja nektariinit.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt