


Slaavi-slaw
Pelmenisalaatti syntyy vaivatta pakastealtaan valmispelmeneistä – tästä salaatista ei jää nälkä!
30 min
Pelmenisalaatti sisältää reilun määrän rapeita kasviksia. Lisää keitetyt pelmenit piparjuurella maustettuun kaalisalaattiin, niin saat hetkessä ruokaisan arkisalaatin. Valitse pelmenit liha- tai kasvistäytteellä makusi mukaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ps (400 g)
pelmenejä (pakaste)
600 g
valkokaalia
2
porkkanaa
2
hapan- tai suolakurkkua
1
omena
1 ps (150 g)
retiisejä
1 dl
kuivattuja karpaloita
1 rku
tilliä
½ dl
oliiviöljyä
1 prk (150 g)
ranskankermaa
2 rkl
raastettua piparjuurta
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
Pelmenisalaatti – ohje:
- Keitä pelmenit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Suikaloi kaali. Kuori ja raasta porkkanat. Viipaloi kurkut. Suikaloi omena ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi.
- Sekoita kasvikset ja karpalot isossa tarjoiluastiassa. Hiero ainekset sekaisin käsin niin että kaalit pehmenevät hieman.
- Laita tilli ja öljy sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. Kaada sose kasvisten joukkoon ja lisää ranskankerma, piparjuuri, suola, sokeri ja pippuri. Sekoita pelmenit kastikkeeseen.
- Lisää pelmenit salaattiin. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat