Panzanella-salaatti uunissa

25 min
4.5
0

Panzanella-salaatti uunissa

MA
MU
0
4.5
Panzanella-salaatti on kuivahtaneen leivän pelastus! Tämä italialainen leipäsalaatti saa ihanaa makua uunissa paahtamisesta.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 kplmaalaisleipäviipaletta (paksua)
  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 90 gkapriksia (pieniä)
  • 1 dltuoretta basilikaa (1/2 ruukkua)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.

Levitä leipäkuutiot ja tomaatinpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota päälle hyvää öljyä.

Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes leipäkuutiot ja tomaatinpuolikkaat saavat hieman väriä.

Valuta kaprikset ja sekoita ne leipäkuutioiden ja tomaatinpuolikkaiden kanssa.

Jaa annokset lautasille ja viimeistele basilikalla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä