Maku

Panzanella-salaatti uunissa

25 min
MA
MU
4
0

Panzanella-salaatti on kuivahtaneen leivän pelastus! Tämä italialainen leipäsalaatti saa ihanaa makua uunissa paahtamisesta.
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 5 kplmaalaisleipäviipaletta (paksua)
  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 90 gkapriksia (pieniä)
  • 1 dltuoretta basilikaa (1/2 ruukkua)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.

Levitä leipäkuutiot ja tomaatinpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota päälle hyvää öljyä.

Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes leipäkuutiot ja tomaatinpuolikkaat saavat hieman väriä.

Valuta kaprikset ja sekoita ne leipäkuutioiden ja tomaatinpuolikkaiden kanssa.

Jaa annokset lautasille ja viimeistele basilikalla.

MITÄ PIDIT?
4