Panzanella-salaatti uunissa
25 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
15 minPanzanella-salaatti on kuivahtaneen leivän pelastus! Tämä italialainen leipäsalaatti saa ihanaa makua uunissa paahtamisesta.
MA
MU
4
Kuvat
Julkaistu 4.2.2016

Panzanella-salaatti uunissa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 5 kplmaalaisleipäviipaletta (paksua)
- 250 gkirsikkatomaatteja
- 1/2 dloliiviöljyä
- 90 gkapriksia (pieniä)
- 1 dltuoretta basilikaa (1/2 ruukkua)
Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.
Levitä leipäkuutiot ja tomaatinpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota päälle hyvää öljyä.
Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes leipäkuutiot ja tomaatinpuolikkaat saavat hieman väriä.
Valuta kaprikset ja sekoita ne leipäkuutioiden ja tomaatinpuolikkaiden kanssa.
Jaa annokset lautasille ja viimeistele basilikalla.