Maku

Kikherne-munakoisosalaatti

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Tässä on ruokaisa salaatti buffetpöytään! Paahtuneet ja mausteiset munakoisot sopivat ihanasti happamien marinoitujen sipulien kaveriksi. Tämä salaatti sopii myös moneen erityisruokavalioon.
GL
KA
MA
MU
VE
5
0
Julkaistu: 3.6.2016


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 580 gkikherneitä (2 purkkia, esim. GoGreen)
  • 3 kpltomaattia
  • 2 dllehtipersiljaa (1 rku)
  • 1 rklsitruunamehua

Marinoidut sipulit

  • 2 kplpunasipulia
  • 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/4 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Paahdetut munakoisot

  • 1-2 kplmunakoisoa
  • 1-2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dltuoretta minttua (1/2 rkua)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklgaram masalaa

Lisäksi

  • 1/2 kplsitruunaa
Tulosta

Valmista kikherne-munakoisosalaatti näin:

Valmistele ensin marinoidut sipulit. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään kulhossa. Kääntele joukkoon sipulit. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin salaatin valmistelun ajaksi.

Paahda sitten munakoisot. Huuhtele ja leikkaa munakoisot parin sentin kuutioiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja minttu.

Sekoita öljy, valkosipuli, minttu ja garam masala isossa kulhossa. Sekoita joukkoon munakoisopalat. 

Levitä munakoisopalat leivinpaperin päälle pellille.

Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Käännä palat kerran paahtumisen aikana. Jäähdytä.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Pese ja kuutioi tomaatit.

Hienonna lehtipersilja.

Valuta sipulit marinadista. Yhdistä kaikki kasvikset kulhossa ja kumoa tarjoilukulhoon. Purista kikherne-munakoisosalaatin päälle lopuksi päälle sitruunamehua.

 Kikherneiden tilalle sopivat myös käyttövalmiit pavut.

Kommentoi »