Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kikherne-munakoisosalaatti

40 min

Tässä on ruokaisa salaatti buffetpöytään! Paahtuneet ja mausteiset munakoisot sopivat ihanasti happamien marinoitujen sipulien kaveriksi. Tämä salaatti sopii myös moneen erityisruokavalioon.

3.6.2016
Reseptin ainekset
10 annosta
580 g
kikherneitä (2 purkkia, esim. GoGreen)
3 kpl
tomaattia
2 dl
lehtipersiljaa (1 rku)
1 rkl
sitruunamehua
Marinoidut sipulit
2 kpl
punasipulia
1/2 dl
punaviinietikkaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
Paahdetut munakoisot
1-2 kpl
munakoisoa
1-2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
tuoretta minttua (1/2 rkua)
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
garam masalaa
Lisäksi
1/2 kpl
sitruunaa

Valmista kikherne-munakoisosalaatti näin:

Valmistele ensin marinoidut sipulit. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään kulhossa. Kääntele joukkoon sipulit. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin salaatin valmistelun ajaksi.

Paahda sitten munakoisot. Huuhtele ja leikkaa munakoisot parin sentin kuutioiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja minttu.

Sekoita öljy, valkosipuli, minttu ja garam masala isossa kulhossa. Sekoita joukkoon munakoisopalat. 

Levitä munakoisopalat leivinpaperin päälle pellille.

Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Käännä palat kerran paahtumisen aikana. Jäähdytä.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Pese ja kuutioi tomaatit.

Hienonna lehtipersilja.

Valuta sipulit marinadista. Yhdistä kaikki kasvikset kulhossa ja kumoa tarjoilukulhoon. Purista kikherne-munakoisosalaatin päälle lopuksi päälle sitruunamehua.

 Kikherneiden tilalle sopivat myös käyttövalmiit pavut.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt