5(1)
Kikherne-munakoisosalaatti
Gluteeniton
Kasvis
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
40 min
Tässä on ruokaisa salaatti buffetpöytään! Paahtuneet ja mausteiset munakoisot sopivat ihanasti happamien marinoitujen sipulien kaveriksi. Tämä salaatti sopii myös moneen erityisruokavalioon.
3.6.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
580 gkikherneitä (2 purkkia, esim. GoGreen)
3 kpltomaattia
2 dllehtipersiljaa (1 rku)
1 rklsitruunamehua
Marinoidut sipulit
2 kplpunasipulia
1/2 dlpunaviinietikkaa
1/2 dlrypsiöljyä
1/4 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
Paahdetut munakoisot
1-2 kplmunakoisoa
1-2 kplvalkosipulinkynttä
1 dltuoretta minttua (1/2 rkua)
2 rkloliiviöljyä
1 rklgaram masalaa
Lisäksi
1/2 kplsitruunaa

Valmista kikherne-munakoisosalaatti näin:

Valmistele ensin marinoidut sipulit. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään kulhossa. Kääntele joukkoon sipulit. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin salaatin valmistelun ajaksi.

Paahda sitten munakoisot. Huuhtele ja leikkaa munakoisot parin sentin kuutioiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja minttu.

Sekoita öljy, valkosipuli, minttu ja garam masala isossa kulhossa. Sekoita joukkoon munakoisopalat. 

Levitä munakoisopalat leivinpaperin päälle pellille.

Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Käännä palat kerran paahtumisen aikana. Jäähdytä.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Pese ja kuutioi tomaatit.

Hienonna lehtipersilja.

Valuta sipulit marinadista. Yhdistä kaikki kasvikset kulhossa ja kumoa tarjoilukulhoon. Purista kikherne-munakoisosalaatin päälle lopuksi päälle sitruunamehua.

 Kikherneiden tilalle sopivat myös käyttövalmiit pavut.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo