


Parasta juureksista
Peltsin keittiössä syntyy sosekeitto, johon uppoaa 10 valkosipulinkynttä muttei ollenkaan suolaa
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Toimittaja ja juontaja Peltsi eli Mikko Peltola tekee kerralla ison satsin keittoa, josta riittää nelihenkiselle perheelle kahdeksi ateriaksi. Herneproteiini tekee keitosta tuhdin.
”Olen valkosipulin suuri ystävä. Naureskelen resepteille, joissa ruoka on neljälle mutta valkosipulinkynsiä puolitoista. Saatan itse laittaa lähemmäs kymmenen. En käytä maustamiseen juuri koskaan suolaa, kalaruokia lukuun ottamatta”, Peltsi kertoo.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
kookas lanttu
2–4
punajuurta
4
porkkanaa
1–2
palsternakkaa
10–15
valkosipulinkynttä
kourallinen
herneproteiinijauhetta
2 dl
kaurakermaa
pieni kasa
mustapippuria
1 rkl
kanelia
1 rkl
curryjauhetta
Peltsin sosekeitto – ohje:
- Kuori ja paloittele juurekset. Kuori valkosipulit. Laita juurekset ja valkosipulit kattilaan ja lisää vettä niin, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. Keitä pehmeiksi.
- Soseuta juurekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
- Lisää herneproteiinijauhe, kaurakerma ja mausteet.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat