


Ihan paras lisuke
Marinoidut kasvikset – yrttimarinadi tekee taikoja paahdetuille kasviksille
12 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 12 h 0 min
Tarjoa marinoidut kasvikset erilaisten ruokien lisukkeena, juustojen kanssa tai upota salaatteihin. Nappaa mukavan simppeli resepti!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
500 g
paahdettuja kesäkasviksia (löydät linkin ohjeeseen alempaa)
1–2
valkosipulinkynttä
2–4
timjamin-, rosmariinin ja/tai oreganonoksaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
noin 1 dl
oliiviöljyä
noin 1 dl
rypsiöljyä
½ dl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
Marinoidut kasvikset – ohje:
- Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
- Lado kasvikset purkkeihin. Sujauta väliin yrttejä ja valkosipuliviipaleita ja ripottele suolaa ja pippuria.
- Valuta purkkeihin öljyjä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
- Anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kasvikset säilyvät hyvänä noin viikon.
Vinkki!
Voit vaihdella yrttejä ja lisätä muita mausteita kuten chiliä ja sitrushedelmien kuorta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat