Maku

Paahdetut kasvikset

40 min
GL
KA
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Sari Tammikari

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplmunakoisoa
  • 2 rklsuolaa
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplpaprikaa
  • 1/2 dloliiviöljyä

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 rkltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Odota, kunnes munakoisot alkavat ”itkeä” ja huuhtaise karvas neste sekä suola pois vedellä. Kuivaa palat huolellisesti.

Kuori valkosipulit. Viipaloi kesäkurpitsa ja paprikat. Asettele kaikki vihannekset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja pirskottele niiden päälle oliiviöljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Sekoita marinadin aineet keskenään. Nosta jäähtyneet paahdetut kasvikset kulhoon ja lisää marinadi. Siirrä jääkaappiin viilenemään.

•Paahdetut kasvikset säilyvät jääkaapissa muutaman päivän hyvinä, joten ne voi huoletta valmistaa etukäteen odottamaan retkeä.

MITÄ PIDIT?
0