Maku

Raparperi-valkosuklaacookiet

30 min
4.5
0

Raparperi-valkosuklaacookiet

Rapeus, makeus ja kirpeys yhdessä suupalassa! Nämä raparperi-valkosuklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti, sillä taikinanokareet paistetaan heti ilman taikinan tekeytymistä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 3 dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlraparperia (pieninä kuutioina)
  • 1 dlsaksanpähkinöitä (rouhetta, tai muuta pähkinärouhetta)
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3/4 tlinkivääriä (jauhettua)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 100 gvalkosuklaata (rouhittuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista raparperikeksit näin:

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi.

Lisää munat edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon raparperipalat ja pähkinärouhe.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, inkivääri ja suola. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina vaikuttaa kovin löysältä, lisää hieman jauhoja.

Ota taikinasta kahden lusikan avulla noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele ne jauhojen avulla hieman ohuemmiksi.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes keksit saavat kauniin värin. Jäähdytä ritilällä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä