Raparperi-valkosuklaacookiet
kasvis
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Rapeus, makeus ja kirpeys yhdessä suupalassa! Nämä raparperi-valkosuklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti, sillä taikinanokareet paistetaan heti ilman taikinan tekeytymistä.

Reseptin ainekset 18 kpl
200 gvoita (pehmeää)
3 dlfariinisokeria
2 tlvaniljasokeria
2 kplmunaa
1 1/2 dlraparperia (pieninä kuutioina)
1 dlsaksanpähkinöitä (rouhetta, tai muuta pähkinärouhetta)
4 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
3/4 tlinkivääriä (jauhettua)
1/4 tlsuolaa
100 gvalkosuklaata (rouhittuna)
Valmista raparperikeksit näin:
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi.
Lisää munat edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon raparperipalat ja pähkinärouhe.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, inkivääri ja suola. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina vaikuttaa kovin löysältä, lisää hieman jauhoja.
Ota taikinasta kahden lusikan avulla noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele ne jauhojen avulla hieman ohuemmiksi.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes keksit saavat kauniin värin. Jäähdytä ritilällä.