Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Raparperi-valkosuklaacookiet
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Rapeus, makeus ja kirpeys yhdessä suupalassa! Nämä raparperi-valkosuklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti, sillä taikinanokareet paistetaan heti ilman taikinan tekeytymistä.
Reseptin ainekset
18 kpl
200 g
voita (pehmeää)
3 dl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria
2
munaa
1½ dl
raparperia (pieninä kuutioina)
1 dl
saksanpähkinöitä (rouhittuna, tai muuta pähkinärouhetta)
4½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¾ tl
inkivääriä (jauhettua)
¼ tl
suolaa
100 g
valkosuklaata (rouhittuna)
Raparperi-valkosuklaacookiet – ohje:
- Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi.
- Lisää munat edelleen vatkaten. Sekoita raparperipalat ja pähkinärouhe joukkoon.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe, inkivääri ja suola. Lisää jauhoseos ja rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina vaikuttaa kovin löysältä, lisää hieman jauhoja.
- Ota taikinasta kahden lusikan avulla noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele ne jauhojen avulla hieman ohuemmiksi.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes keksit saavat kauniin värin. Jäähdytä ritilällä.
Vinkki!
Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat