


Raparperivispipuuro – se mummilasta tuttu kuohkea herkku!
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Sesongin ihanin puuro vatkataan täydellisen kuohkeaksi. Tähän nostalgiseen herkkuun rakastuvat sukupolvet toisensa jälkeen.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g (4–5 vartta)
raparperia
1 l
vettä
2 dl
sokeria
1½ dl
(täysjyvä)mannasuurimoita
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
Lisäksi
mansikoita ja maitoa tai kasvijuomaa
Raparperivispipuuro – ohje:
- Leikkaa raparperinvarret parin sentin paloiksi ja lisää ne veden ja sokerin kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes palat ovat hajoavan pehmeitä.
- Vatkaa mannasuurimot joukkoon ja keitä sekoitellen 10 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla ja suolalla. Jäähdytä.
- Vatkaa jäähtynyt puuro yleiskoneella tai sähkövatkaimella kuohkeaksi.
- Tarjoa vispipuuro mansikoiden ja maidon tai esimerkiksi kaurajuoman kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat