Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Raparperisato säilöön

Raparperin pakastaminen – ruokatoimittaja Annika Elomaa antaa 5 helppoa vinkkiä

Raparperin pakastaminen kannattaa, jotta voit nauttia raparperiherkuista ympäri vuoden. Ruokatoimittaja Annika Elomaan vinkeillä onnistut raparperisadon säilömisessä!

21.6.2023 | Päivitetty 3.5.2024

Raparperin pakastaminen – 5 vinkkiä

Pakastettua raparperia voi käyttää samaan tapaan kuin tuorettakin. Näillä vinkeillä kuitenkin varmistat, että voit kätevästi napata raparperit pakastimesta suoraan ruokiin.

1. Kuori paksuimmat

Paksuimmissa raparperinvarsissa myös kuori on paksumpi. Siksi ne kannattaa ennen pakastamista kuoria ja halkaista. Ohuita varsia ei tarvitse kuoria.

2. Pätki paloiksi

Leikkaa raparperinvarret suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Näin ne kypsyvät tasaisesti piirakoissa ja kiisseleissä.

3. Ripottele sokeria

Halutessasi voit lisätä raparperin palojen joukkoon sokeria ennen pakastamista, mutta välttämätöntä se ei ole.

4. Pakkaa pusseihin

Muovipusseihin pakkaaminen on hyvä keino pakastimen tilan säästämiseksi. Pusseista kannattaa poistaa ylimääräinen ilma, sillä kompaktin koon lisäksi se parantaa raparperin säilyvyyttä. Raparperilla täytetty pussi tyhjenee ilmasta, kun upotat sen veteen suuaukkoon saakka. Tämän jälkeen voit sulkea pussin ja nostaa sen vedestä.

5. Punnitse valmiiksi

Raparperit on hyvä punnita valmiiksi oikeankokoisiin annoksiin, jotta voit käyttää koko pussin kerralla. Säästyt paljolta vaivalta, kun et joudu erottelemaan jäisiä paloja toisistaan.

Pakastettu raparperi säilyy käyttökelpoisena korkeintaan vuoden ajan, jos se on ilmatiiviisti pakattu.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt