
Raparperin pakastaminen – ruokatoimittaja Annika Elomaa antaa 5 helppoa vinkkiä
Raparperin pakastaminen kannattaa, jotta voit nauttia raparperiherkuista ympäri vuoden. Ruokatoimittaja Annika Elomaan vinkeillä onnistut raparperisadon säilömisessä!
Raparperin pakastaminen – 5 vinkkiä
Pakastettua raparperia voi käyttää samaan tapaan kuin tuorettakin. Näillä vinkeillä kuitenkin varmistat, että voit kätevästi napata raparperit pakastimesta suoraan ruokiin.
1. Kuori paksuimmat
Paksuimmissa raparperinvarsissa myös kuori on paksumpi. Siksi ne kannattaa ennen pakastamista kuoria ja halkaista. Ohuita varsia ei tarvitse kuoria.
2. Pätki paloiksi
Leikkaa raparperinvarret suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Näin ne kypsyvät tasaisesti piirakoissa ja kiisseleissä.
3. Ripottele sokeria
Halutessasi voit lisätä raparperin palojen joukkoon sokeria ennen pakastamista, mutta välttämätöntä se ei ole.
4. Pakkaa pusseihin
Muovipusseihin pakkaaminen on hyvä keino pakastimen tilan säästämiseksi. Pusseista kannattaa poistaa ylimääräinen ilma, sillä kompaktin koon lisäksi se parantaa raparperin säilyvyyttä. Raparperilla täytetty pussi tyhjenee ilmasta, kun upotat sen veteen suuaukkoon saakka. Tämän jälkeen voit sulkea pussin ja nostaa sen vedestä.
5. Punnitse valmiiksi
Raparperit on hyvä punnita valmiiksi oikeankokoisiin annoksiin, jotta voit käyttää koko pussin kerralla. Säästyt paljolta vaivalta, kun et joudu erottelemaan jäisiä paloja toisistaan.
Pakastettu raparperi säilyy käyttökelpoisena korkeintaan vuoden ajan, jos se on ilmatiiviisti pakattu.