Maku

Raparperikiisseli – iki-ihana klassikkojälkiruoka, joka valmistuu vain viidestä raaka-aineesta

25 min
GL
MU
4.5
1

Raparperikiisseli on helppo jälkiruoka, joka valmistuu nopeasti. Tarjoa raparperikiisselin kanssa pehmeäksi vaahdotettua kermaa ja vaniljakastiketta. Mausteeksi sopii ripaus kanelia.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (6 annosta)

Raparperikiisseli

  • 1 lraparperia (viipaloituna)
  • 1 1/2 lvettä
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 5 rklperunajauhoja

Tarjoiluun

  • 2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Raparperikiisseli valmistuu helposti näin:

  1. Keitä raparperiviipaleet pehmeiksi sokerilla maustetussa vedessä.
  2. Ota kattila liedeltä. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen raparperiseoksen joukkoon.
  3. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan tai annoskulhoihin. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä. Haöutessasi kylmän kiisselin, nosta se jääkaappiin odottamaan.
  4. Tarjoa raparperikiisselin kanssa kermavaahtoa tai vaahdotettua vaniljakastiketta.
MITÄ PIDIT?
4.5