


Raparperikiisseli – iki-ihana klassikkojälkiruoka, joka valmistuu vain viidestä raaka-aineesta
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Raparperikiisseli on helppo jälkiruoka, joka valmistuu nopeasti. Tarjoa raparperikiisselin kanssa pehmeäksi vaahdotettua kermaa ja vaniljakastiketta. Mausteeksi sopii ripaus kanelia.
Reseptin ainekset
6 annosta
Raparperikiisseli
1 l
raparperia (viipaloituna)
1½ l
vettä
1½ dl
sokeria
5 rkl
perunajauhoja
Tarjoiluun
2 dl
kuohukermaa (vaahdotettuna)
Raparperikiisseli – ohje:
- Keitä raparperiviipaleet pehmeiksi sokerilla maustetussa vedessä.
- Ota kattila liedeltä. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen raparperiseoksen joukkoon.
- Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan tai annoskulhoihin. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä. Haöutessasi kylmän kiisselin, nosta se jääkaappiin odottamaan.
- Tarjoa raparperikiisselin kanssa kermavaahtoa tai vaahdotettua vaniljakastiketta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat