Maku

Raparperi-kookosmuffinit

55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
KA
4.2
3
Julkaistu: 24.4.2013


Reseptin ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 3 dlraparperia (paloina)

Kuorrutus

  • 2 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 1 kplmunaa
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsitruunamehua
Tulosta

Aloita raparperi-kookosmuffinien valmistus vatkaamalla huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää rasva ja kerma. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon raparperipalat.

Asettele 12 isoa, paperista muffinivuokaa pellille. Jaa taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Valmista sillä välin kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Ota raparperomuffinit hetkeksi pois uunista, jaa ja levitä kookosseos niiden päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kookostäyte on saanut kauniin ruskean värin.

Tarjoa raparperi-kookosmuffineita kesäisissä illanistujaisissa. Parhaimmillaan raparperi-kookosmuffinit ovat vastapaistettuina.

3 kommenttia