3,9(70)
Omar-raparperipiirakka – ihastu raparperin ja kermakaramellin täydelliseen yhdistelmään
Kasvis
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Omar-raparperipiirakassa kirpsakka raparperi kohtaa makean kermakaramellin – ja tässä yhdistelmässä on toden totta taikaa! Kokeile, ja tästä tulee varmasti uusi luottoreseptisi.
24.5.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
1 pellillinen
Pohja
4–5 dlraparperia paloiteltuna
3kananmunaa huoneenlämpöisenä
3 dlsokeria
4 ½ dlvehnäjauhoja
3 tlleivinjauhetta
1 ½ tlaitoa vaniljasokeria
150 gvoita (suolatonta)
1 ½ dlkädenlämpöistä maitoa
Muruseos
1 ps Omar-karkkeja
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
50 gvoita tai margariinia

Omar-raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Pese ja pilko raparperit kuutioiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja lämmitä maito.
  2. Nostele rasva ja maito vuorotellen munavaahtoon. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja sekoita hellästi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Ripottele raparperit pinnalle.
  3. Sulata karkit mikrossa tai liedellä välillä sekoitellen, jotta ne eivät pala. Sekoita sitten kaikki ainekset yhteen vatkaimella tai nuolijalla kulhossa. Sekoita, kunnes seos on murumaista.
  4. Levitä muruseos raparperien päälle. Paista omar-raparperipiirakka kullanruskeaksi 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja nauti!

Vinkki!

Omar-raparperipiirakan ohje toimii loistavasti raparperin sijaan myös kotimaisilla marjoilla. Käytä 4–5 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja.

11 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo