Kotivinkki

Omar-raparperipiirakka – ihastu raparperin ja kermakaramellin täydelliseen yhdistelmään

35 min
KA
3.78
9

Omar-raparperipiirakassa kirpsakka raparperi kohtaa makean kermakaramellin – ja tässä yhdistelmässä on toden totta taikaa! Kokeile, ja tästä tulee varmasti uusi luottoreseptisi.
Tulosta
Teksti Jonna Ahonen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (1 pellillinen)

Pohja

  • 4–5 dlraparperia paloiteltuna
  • 3kananmunaa huoneenlämpöisenä
  • 3 dlsokeria
  • 4 ½ dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 1 ½ tlaitoa vaniljasokeria
  • 150 gvoita (suolatonta)
  • 1 ½ dlkädenlämpöistä maitoa

Muruseos

  • 1 ps Omar-karkkeja
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 50 gvoita tai margariinia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Omar-raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Pese ja pilko raparperit kuutioiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja lämmitä maito.
  2. Nostele rasva ja maito vuorotellen munavaahtoon. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja sekoita hellästi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Ripottele raparperit pinnalle.
  3. Sulata karkit mikrossa tai liedellä välillä sekoitellen, jotta ne eivät pala. Sekoita sitten kaikki ainekset yhteen vatkaimella tai nuolijalla kulhossa. Sekoita, kunnes seos on murumaista.
  4. Levitä muruseos raparperien päälle. Paista omar-raparperipiirakka kullanruskeaksi 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja nauti!

Vinkki!

Omar-raparperipiirakan ohje toimii loistavasti raparperin sijaan myös kotimaisilla marjoilla. Käytä 4–5 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja.

MITÄ PIDIT?
3.78