Omar-raparperipiirakka – ihastu raparperin ja kermakaramellin täydelliseen yhdistelmään
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minOmar-raparperipiirakassa kirpsakka raparperi kohtaa makean kermakaramellin – ja tässä yhdistelmässä on toden totta taikaa! Kokeile, ja tästä tulee varmasti uusi luottoreseptisi.
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.5.2018

Omar-raparperipiirakka – ihastu raparperin ja kermakaramellin täydelliseen yhdistelmään
Ainekset (1 pellillinen)
Pohja
- 4–5 dlraparperia paloiteltuna
- 3kananmunaa huoneenlämpöisenä
- 3 dlsokeria
- 4 ½ dlvehnäjauhoja
- 3 tlleivinjauhetta
- 1 ½ tlaitoa vaniljasokeria
- 150 gvoita (suolatonta)
- 1 ½ dlkädenlämpöistä maitoa
Muruseos
- 1 ps Omar-karkkeja
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 50 gvoita tai margariinia
Omar-raparperipiirakka valmistuu näin:
- Pese ja pilko raparperit kuutioiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja lämmitä maito.
- Nostele rasva ja maito vuorotellen munavaahtoon. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja sekoita hellästi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Ripottele raparperit pinnalle.
- Sulata karkit mikrossa tai liedellä välillä sekoitellen, jotta ne eivät pala. Sekoita sitten kaikki ainekset yhteen vatkaimella tai nuolijalla kulhossa. Sekoita, kunnes seos on murumaista.
- Levitä muruseos raparperien päälle. Paista omar-raparperipiirakka kullanruskeaksi 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja nauti!
Vinkki!
Omar-raparperipiirakan ohje toimii loistavasti raparperin sijaan myös kotimaisilla marjoilla. Käytä 4–5 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.94