Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omar-raparperipiirakka – ihastu raparperin ja kermakaramellin täydelliseen yhdistelmään

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Omar-raparperipiirakassa kirpsakka raparperi kohtaa makean kermakaramellin – ja tässä yhdistelmässä on toden totta taikaa! Kokeile, ja tästä tulee varmasti uusi luottoreseptisi.

24.5.2018
Reseptin ainekset
1 pellillinen
Pohja
4–5 dl
raparperia paloiteltuna
3
kananmunaa huoneenlämpöisenä
3 dl
sokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1 ½ tl
aitoa vaniljasokeria
150 g
voita (suolatonta)
1 ½ dl
kädenlämpöistä maitoa
Muruseos
1 ps
Omar-karkkeja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
50 g
voita tai margariinia

Omar-raparperipiirakka – ohje:

  1. Pese ja pilko raparperit kuutioiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja lämmitä maito.
  2. Nostele rasva ja maito vuorotellen munavaahtoon. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja sekoita hellästi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Ripottele raparperit pinnalle.
  3. Sulata karkit mikrossa tai liedellä välillä sekoitellen, jotta ne eivät pala. Sekoita sitten kaikki ainekset yhteen vatkaimella tai nuolijalla kulhossa. Sekoita, kunnes seos on murumaista.
  4. Levitä muruseos raparperien päälle. Paista omar-raparperipiirakka kullanruskeaksi 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja nauti!

Vinkki!

  • Omar-raparperipiirakan ohje toimii loistavasti raparperin sijaan myös kotimaisilla marjoilla. Käytä 4–5 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja.
  • Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Ohjeella teet pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt