4,2(10)
Isoäidin mansikka-raparperihillo
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Keittele ihana mansikka-raparperihillo, sillä makea mansikka ja kirpakka raparperi ovat lyömätön yhdistelmä myös hillopurkissa.
3.7.2017
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
n. 2 l
1 kgmansikoita (2 l)
1 kgraparperia
2 dlvettä
1 kghillosokeria

Mansikka-raparperihillo – ohje:

  1. Perkaa ja puolita mansikat. Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin sentin pituisiksi palasiksi.
  2. Laita raparperipalat, vesi sekä mansikat kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois.
  3. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia, kunnes marjat eivät nouse enää pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.
  4. Kaada mansikka-raparperihillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje ne. Mansikka-raparperihillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä viileässä.

Kun mansikka-raparperihillo on keitelty, tee myös nämä

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo