Kotivinkki

Isoäidin mansikka-raparperihillo

50 min
0
0

Isoäidin mansikka-raparperihillo

Keittele ihana mansikka-raparperihillo, sillä makea mansikka ja kirpakka raparperi ovat lyömätön yhdistelmä myös hillopurkissa.
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Tia Borgsmidt
Tulosta
Mainos

Ainekset (n. 2 l )

  • 1 kgmansikoita (2 l)
  • 1 kgraparperia
  • 2 dlvettä
  • 1 kghillosokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Perkaa ja puolita mansikat. Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin sentin pituisiksi palasiksi.

2. Laita raparperipalat, vesi sekä mansikat kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois.

3. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia, kunnes marjat eivät nouse enää pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.

4. Kaada mansikka-raparperihillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje ne. Mansikka-raparperihillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä viileässä.

Kun mansikka-raparperihillo on keitelty, tee myös nämä

Mummon mansikkahillo ja vadelma-mustikkahillo

Maailman helpoin raparperihilloke

Nopea banaani-mansikkajäätelö

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä