Isoäidin mansikka-raparperihillo
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minKeittele ihana mansikka-raparperihillo, sillä makea mansikka ja kirpakka raparperi ovat lyömätön yhdistelmä myös hillopurkissa.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.3
Kuvat
Julkaistu 3.7.2017

Isoäidin mansikka-raparperihillo
Reseptin ainekset (n. 2 l )
- 1 kgmansikoita (2 l)
- 1 kgraparperia
- 2 dlvettä
- 1 kghillosokeria
Mansikka-raparperihillo – ohje:
- Perkaa ja puolita mansikat. Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin sentin pituisiksi palasiksi.
- Laita raparperipalat, vesi sekä mansikat kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois.
- Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia, kunnes marjat eivät nouse enää pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.
- Kaada mansikka-raparperihillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje ne. Mansikka-raparperihillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä viileässä.