


Isoäidin mansikka-raparperihillo
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Keittele ihana mansikka-raparperihillo, sillä makea mansikka ja kirpakka raparperi ovat lyömätön yhdistelmä myös hillopurkissa.
Reseptin ainekset
n. 2 l
1 kg
mansikoita (2 l)
1 kg
raparperia
2 dl
vettä
1 kg
hillosokeria
Mansikka-raparperihillo – ohje:
- Perkaa ja puolita mansikat. Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin sentin pituisiksi palasiksi.
- Laita raparperipalat, vesi sekä mansikat kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois.
- Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia, kunnes marjat eivät nouse enää pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.
- Kaada mansikka-raparperihillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje ne. Mansikka-raparperihillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä viileässä.
Kun mansikka-raparperihillo on keitelty, tee myös nämä
Mummon mansikkahillo ja vadelma-mustikkahillo
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat