Kotivinkki

Mummon mansikkahillo ja vadelma-mustikkahillo

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Iki-ihana ja sakean makea mansikkahillo saa lisämakua vaniljasta. Ihana hillo syntyy myös vadelmista ja mustikoista.
0
0
Julkaistu: 23.4.2012


Ainekset

  • 1 kgmansikoita (n. 2 l)
  • ½ dlvettä
  • ½ kghillosokeria
  • 1vaniljatanko

Vadelma-mustikkahillo

  • 1 lvadelmia
  • 1 lmustikoita
  • ½ dlvettä
  • 300 ghillosokeria
  • 200 ghunajaa
  • ½ tlkanelia
  • ½ tlneilikkaa
Tulosta

1. Perkaa mansikat ja laita ne kattilaan. Mittaa joukkoon vesi ja kuumenna, kunnes seos alkaa höyrytä.

2. Lisää hillosokeri seokseen vähitellen, varovasti sekoitellen. Kun hillo alkaa kiehua, alenna lämpöä. Keitä hilloa 10 minuuttia, välillä sekoitellen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet hillon joukkoon.

3. Nosta kattila liedeltä ja anna sen jäähtyä. Sekoittele hilloa välillä, kunnes se alkaa kiinteytyä eivätkä marjat nouse enää pintaan.

4. Kuori vaahto ja purkita hillo.

Vadelma-mustikkahillo

1. Perkaa marjat. Mittaa marjat ja vesi kattilaan.

2. Kuumenna seosta, kunnes se alkaa höyrytä. Pienennä lämpöä.

3. Lisää joukkoon hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Kiehuta noin 15 minuuttia välillä varovasti sekoittaen.

4. Nosta kattila liedeltä, sekoita hunaja ja mausteet joukkoon. Jäähdytä hillo, sekoita välillä ja kuori vaahto tarvittaessa.

5. Tölkitä hillo. Hillo sakeutuu noin vuorokauden kuluessa.

Kommentoi »