Maku

Raparperi-siikaceviche – kevyt kesäinen kalaherkku

4 h 45 min
0
0

Raparperi-siikaceviche – kevyt kesäinen kalaherkku

GL
MA
MU
0
0
Siikacevichen raikkaus on vertaansa vailla. Maukas ceviche maustetaan raparperilla ja inkiväärillä. Siian tilalla voi hyvin käyttää myös kuhaa tai lohta.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gsiikafileetä
  • 150 graparperia
  • 1kesäsipuli varsineen
  • ½–1 chiliä

Liemi

  • 400 graparperia
  • 6 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 6–8viipaletta inkivääriä
  • 1 dllimettimehua

Viimeistely

  • ½–1 rku korianteria

Tee näin

4 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN4 h

Pese ja viipaloi liemen raparperit. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää raparperiviipaleet, sokeri, suola ja inkivääri.

Keitä hissukseen välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna seistä pari tuntia. Siivilöi liemi ja lisää siihen limettimehu.

Poista siikafileistä mahdolliset ruodot. Jos fileessä on suomut, poista nahka. Jos filee on suomustettu, nahkaa ei tarvitse poistaa. Paloittele kala suupaloiksi.

Pese ja viipaloi toiset raparperit. Hienonna kesäsipuli ja viipaloi sen varret. Puolita chilipalko ja poista siemenet. Paloittele chili.

Nosta kulhoon kalat, raparperiviipaleet, sipulit ja chilit.

Kaada päälle jäähtynyt raparperi-inkivääriliemi. Tarvittaessa painele kaloja, jotta liemi peittää kaikki palat. Anna cevichen tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Sekoita 1–2 kertaa tekeytymisen aikana, jotta kalat marinoituvat tasaisesti.

Sekoita siikacevichen sekaan hienonnettua korianteria juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä