Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperi-siikaceviche – kevyt kesäinen kalaherkku

4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 0 min

Siikacevichen raikkaus on vertaansa vailla. Maukas ceviche maustetaan raparperilla ja inkiväärillä. Siian tilalla voi hyvin käyttää myös kuhaa tai lohta.

3.7.2017
Reseptin ainekset
6 annosta
800 g
siikafileetä
150 g
raparperia
1
kesäsipuli varsineen
½–1
chiliä
Liemi
400 g
raparperia
6 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
6–8
viipaletta inkivääriä
1 dl
limettimehua
Viimeistely
½–1 rku
korianteria

Pese ja viipaloi liemen raparperit. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää raparperiviipaleet, sokeri, suola ja inkivääri.

Keitä hissukseen välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna seistä pari tuntia. Siivilöi liemi ja lisää siihen limettimehu.

Poista siikafileistä mahdolliset ruodot. Jos fileessä on suomut, poista nahka. Jos filee on suomustettu, nahkaa ei tarvitse poistaa. Paloittele kala suupaloiksi.

Pese ja viipaloi toiset raparperit. Hienonna kesäsipuli ja viipaloi sen varret. Puolita chilipalko ja poista siemenet. Paloittele chili.

Nosta kulhoon kalat, raparperiviipaleet, sipulit ja chilit.

Kaada päälle jäähtynyt raparperi-inkivääriliemi. Tarvittaessa painele kaloja, jotta liemi peittää kaikki palat. Anna cevichen tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Sekoita 1–2 kertaa tekeytymisen aikana, jotta kalat marinoituvat tasaisesti.

Sekoita siikacevichen sekaan hienonnettua korianteria juuri ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt