Maku

Raparperisima

168 h 30 min
2.9
4

Raparperisima

GL
KA
LA
MA
MU
4
2.9
Kaipaatko jotain uutta simaasi? Kokeile kauniin väristä ja kirpsakkaa raparperisimaa! Raikas raparperisima sopii vapun lisäksi hyvin myös muihin kevään juhliin.
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 40 dlvettä
  • 12 1/2 dlraparperia (paloiteltuna)
  • 3 rklsitruunankuoriraastetta
  • 250 gfariinisokeria
  • 300 gsokeria
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 10 ghiivaa

Tee näin

168 h 30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN168 h 20 min

Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperi- ja sitruunankuoripalat. Keitä 20 minuuttia.

Poista kuoripalat.

Mittaa fariinisokeri ja tavallinen sokeri isoon ämpäriin. Siivilöi raparperimehuseos joukkoon. 

Sekoita, kunnes sokerit ovat sulaneet. Lisää loput vedestä sekä vaniljasokeri ja puristettu sitruunamehu.

Lisää joukkoon kädenlämpöiseen vesitilkkaan liuotettu hiiva. Jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.

Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin.

Sima on valmista viikon kuluessa.

MITÄ PIDIT?
2.9
Katso myös nämä