


Raparperisima – poreileva raparperilla maustettu sima on valloittava kesäjuoma
135 h 0 min
{
Aktiivinen 15 h 0 min
Passiivinen 120 h 0 min
Simaa voi tehdä muulloinkin kuin vappuna! Kesän hittijuoma syntyy, kun maustat siman kesäisesti raparperilla.
Reseptin ainekset
5 l
1 kg
raparperia
4 l
vettä
3 dl
fariinisokeria
2 dl
sokeria
1/8 tl
tuorehiivaa
Lisäksi
sokeria pulloihin
Raparperisima – ohje:
- Huuhtele ja paloittele raparperi.
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää sokerit ja raparperit, sekoita. Ota kattilasta desi kädenlämpöiseksi jäähtynyttä nestettä ja liuota hiiva siihen. Palauta neste juomaan. Peitä kannella ja anna juoman tekeytyä huoneenlämmössä vuorokausi.
- Laita ruokalusikallinen sokeria lasipullojen pohjille. Siivilöi ja pullota sima. Sulje korkit löyhästi. Sima on valmista 3–4 päivän jääkaappisäilytyksen jälkeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat