3,2(13)
Raparperisima
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
168 h 30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 168 h 20 min
Kaipaatko jotain uutta simaasi? Kokeile kauniin väristä ja kirpsakkaa raparperisimaa! Raikas raparperisima sopii vapun lisäksi hyvin myös muihin kevään juhliin.
7.10.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
25 annosta
40 dlvettä
12 1/2 dlraparperia (paloiteltuna)
3 rklsitruunankuoriraastetta
250 gfariinisokeria
300 gsokeria
2 rklvaniljasokeria
1/2 dlsitruunamehua
10 ghiivaa

Raparperisima – ohje:

Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperi- ja sitruunankuoripalat. Keitä 20 minuuttia.

Poista kuoripalat.

Mittaa fariinisokeri ja tavallinen sokeri isoon ämpäriin. Siivilöi raparperimehuseos joukkoon. 

Sekoita, kunnes sokerit ovat sulaneet. Lisää loput vedestä sekä vaniljasokeri ja puristettu sitruunamehu.

Lisää joukkoon kädenlämpöiseen vesitilkkaan liuotettu hiiva. Jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.

Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin.

Raparperisima on valmista viikon kuluessa.

4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo