Maku

Raparperisima

168 h 30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
168 h 20 min
Kaipaatko jotain uutta simaasi? Kokeile kauniin väristä ja kirpsakkaa raparperisimaa! Raikas raparperisima sopii vapun lisäksi hyvin myös muihin kevään juhliin.
GL
KA
LA
MA
MU
3.2
4
Julkaistu: 7.10.2010


Ainekset (25 annosta)

  • 40 dlvettä
  • 12 1/2 dlraparperia (paloiteltuna)
  • 3 rklsitruunankuoriraastetta
  • 250 gfariinisokeria
  • 300 gsokeria
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 10 ghiivaa
Tulosta

Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperi- ja sitruunankuoripalat. Keitä 20 minuuttia.

Poista kuoripalat.

Mittaa fariinisokeri ja tavallinen sokeri isoon ämpäriin. Siivilöi raparperimehuseos joukkoon. 

Sekoita, kunnes sokerit ovat sulaneet. Lisää loput vedestä sekä vaniljasokeri ja puristettu sitruunamehu.

Lisää joukkoon kädenlämpöiseen vesitilkkaan liuotettu hiiva. Jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.

Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin.

Raparperisima on valmista viikon kuluessa.

4 kommenttia