4,8(4)
Raparpericurd
Gluteeniton
Kasvis
40 min
Lemon curd on monelle tuttu suosikki. Valmista vaihteeksi raikasta raparpericurdia eli raparperitahnaa! Tämän herkun voi myös pakastaa.
25.6.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
1 annosta
300 graparperia
1 rklvettä
1/2 dlmehujuomatiivistettä (mansikka)
2 dlsokeria (Siro)
2 kplmunaa
3 rklvoita

Paloittele (kuoritut) raparperinvarret kattilaan. Kiehauta ne ­pehmeäksi tilkassa vettä. Soseuta pehmeät raparperit sauvasekoittimella.

Mittaa 2 dl raparperisosetta teräskulhoon. Sekoita joukkoon mehu, sokeri sekä kevyesti vatkatut munat.

Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan ahkerasti vatkaten noin 10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Älä anna vesihauteen kuumentua liikaa. Veden ei tarvitse kiehua eikä koskettaa kulhon pohjaa.

Nosta kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon voi hyvin vatkaten. Kaada raparpericurd puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä.

Raparpericurd säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa. Sen voi myös pakastaa.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.