Maku

Raparpericurd

40 min
4.7
3

Raparpericurd

GL
KA
3
4.7
Lemon curd eli sitruunatahna on monelle tuttu suosikki. Valmista vaihteeksi raikasta raparpericurdia! Tämän herkun voi myös pakastaa.
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 300 graparperia
  • 1 rklvettä
  • 1/2 dlmehujuomatiivistettä (mansikka)
  • 2 dlsokeria (Siro)
  • 2 kplmunaa
  • 3 rklvoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Paloittele (kuoritut) raparperinvarret kattilaan. Kiehauta ne ­pehmeäksi tilkassa vettä. Soseuta pehmeät raparperit sauvasekoittimella.

Mittaa 2 dl raparperisosetta teräskulhoon. Sekoita joukkoon mehu, sokeri sekä kevyesti vatkatut munat.

Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan ahkerasti vatkaten noin 10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Älä anna vesihauteen kuumentua liikaa. Veden ei tarvitse kiehua eikä koskettaa kulhon pohjaa.

Nosta kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon voi hyvin vatkaten. Kaada raparpericurd puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä.

* Raparpericurd säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa. Sen voi myös pakastaa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä