Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Raparperia ja vaniljaa

Raparperipeltipulla – mehevä leivonnainen on kesäisen kahvihetken keskipiste

1 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 15 min

Kesän ihanin peltipulla maistuu vaniljalta ja raparperilta. Jos raparperia riittää, täytteen hilloa kannattaa keittää samalla tuplasatsi.

6.6.2025
Reseptin ainekset
12–16 annosta
Raparperihillo
1 l
raparperia paloina
2 rkl
vettä
3 dl
hillosokeria
Pullataikina
25 g
tuorehiivaa
3 dl
maitoa
½ tl
suolaa
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemumma
1
muna
n. 8 dl
vehnäjauhoja
50 g
pehmeää voita
Lisäksi
1 muna
voiteluun
1 prk
valmista vaniljakreemiä (esim. Valio)
2 rkl
raesokeria

Raparperipeltipulla – ohje:

  1. Tee ensin hillo. Pese ja leikkaa raparperi viipaleiksi kattilaan. Lisää vesi ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä toiset 5 minuuttia tai kunnes raparperinpalat ovat juuri ja juuri pehmenneet. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja anna hillon jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Tee pullataikina. Murustele hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää noin ⅔ jauhoista taikinaan ja sekoita. Lisää voi. Jatka jauhojen lisäämistä vähän kerrallaan taikinaan vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  4. Kaada taikina pöydälle ja kauli uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä taikina leivinpaperin kanssa pellille ja anna kohota noin 20 minuuttia.
  5. Voitele piirakan reunat kananmunalla noin 2 cm:n leveydeltä. Levitä vaniljakreemi tasaiseksi kerrokseksi pohjalle ja lusikoi jäähtynyt raparperihillo päälle. Ripottele raesokeria reunoille.
  6. Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia tai kunnes pulla on kypsä.

Vinkki!

Koristele piirakka halutessasi raparperisuikaleilla. Tähän soveltuu parhaiten hoikkavartinen yksilö joka leikataan pitkittäin neljään osaan, ja laitetaan uuniin paistumaan pullan ja täytteiden päälle.

Vinkki!

Jos raparperia riittää, hilloa kannattaa keittää tuplasatsi. Pakkaa pullan täyttämisestä yli jäävä hillo puhtaisiin lasipurkkeihin jääkaappiin odottamaan lettukestejä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt